.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 05.gru.2024 01:34:06

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 15 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: co trzeba wyciac aby spotengowac dzwiek?
PostNapisane: 10.lis.2005 00:25:55 
Użytkownik

Auto: A4 B8 2,0TFSI oraz A4 B6 1,9 TDI
kupilem sobie koncowke tłumika przynajmniej do wiosny bo narazie po kupnie zimowek i sekwencji nie stac mnie na dedykowany tlumik koncowy! koncowka ktora zalozylem troszke zmioenila dzwiek ale hmmm nie znacznie co powinno zwiekszyc dzwiek?wycieciekatalizatora?srodkowego?czy co? co o tym myslicie?

Tytuł:
PostNapisane: 10.lis.2005 00:27:50 
Użytkownik

Auto: Audi A8 D2 4.2E
kat.
tłumiki radze zostawić w spokoju, bo możesz się zdziwić (nie jedzie :( ).

http://img513.imageshack.us/img513/2742/dscn1455.jpg

Tytuł:
PostNapisane: 10.lis.2005 08:46:29 
Użytkownik

Spoko tłumiki też można wywalić, tylko z głową.
Mysle że do twojego silniczka to juz jakiś ładny kolektor można by kupić. Na peweno wszystko po trosze by sie poprawiło.

Tytuł:
PostNapisane: 15.lis.2005 21:42:26 
Użytkownik

własnie myśle wyjąc końcowy i zamiast tego rurke,dzwiek wtedy nie jest przesadzony tylko srednio niski i nie ma zbyt duzej ingerencji w układ,zobaczymy za pare dni

Tytuł:
PostNapisane: 17.lis.2005 10:35:32 
Klubowicz

Odkręć cały układ począwszy od od katalizatora do końca. Gwarantowany bardzo głośny, rasowy dźwięk (WRC to przy tym pestka). Na pewno wszyscy będą się oglądać za autkiem :evilbat: :evilbat: :evilbat:
Do tego niebieskie diody w progach, magnes neodymany i będzie full wypas.

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 17.lis.2005 12:33:09 
Użytkownik

Wordeck -nie no co Ty? jeszcze subwoofer w bagażniku. A tak poważnie to jeszcze niezdarzyło mi się słyszeć ładnie brzmiącego wydechu poza seryjnymi. Wszelkie ustrojstwa wzmagające hałas owinny być prawnie zabronione a policyjne patrole powinny sprawdzać nie tylko dokumenty i trójkąt ale również poziom hałasu emitowanego przez kontrolowany samochód -przynajmniej od czasu do czasu. Tylko, że to już wymaga sprzętu.

Tytuł:
PostNapisane: 17.lis.2005 12:40:11 
Użytkownik

Już nie przesadzajcie z tymi wydechami. Nie kązdy lubi mieć absolutną cisze w autku a wycięcie katalizatora czy wstawienie innych tlumików bądź wycięcie ich potęguje dzwięk i sprawia że auto brzmi bardziej rasowo.

Dla przykładu podam że wydech w R5'tkach brzmi zaj... jesli sie go ładnie zrobi i seria sie przy nim chowa ;)

Pozatym nie mówimy tutaj o przyklejaniu setek spojlerow, brewek, i innych rzeczy sprawiających że nasz samochód jest stuninkowany i ma szanse trafić na strone wiejskiego tuningu. Tu chodzi tylko o wydech i jeśli zrobi sie to z glową to będzie znacznie ciekawszy niż seria.

Pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 17.lis.2005 14:55:33 
Użytkownik

dampol jeżeli zastąpisz końcowy tłumik samą rurą mogą pogorszyć się osiągi, ale jeżeli dźwięk ważniejszy to ok.

poszukaj jakiegoś tłumika sportowego dedykowanego do Twojego samochodu ( tylko nie Ulter Sport, bo mam taki i nie zmienia dźwięku, na szczęście :D )

Tytuł:
PostNapisane: 18.lis.2005 03:29:24 
Użytkownik

Ja uważam, że sportowy tłumik nie zawsze pasuje. W sedanach to pomysł chybiony, ale w Coupe jak najbardziej na miejscu, szczególnie w silnikach R5, ja mam w swojej KM'a i gra pięknie i głośno.

Tytuł:
PostNapisane: 18.lis.2005 09:09:06 
Użytkownik

Auto: A4 B7 cabrio 2,0 Tfsi quattro. 200KM.
wordeck napisał(a):
Odkręć cały układ począwszy od od katalizatora do końca. Gwarantowany bardzo głośny, rasowy dźwięk (WRC to przy tym pestka). Na pewno wszyscy będą się oglądać za autkiem :evilbat: :evilbat: :evilbat:
Do tego niebieskie diody w progach, magnes neodymany i będzie full wypas.

Pozdrawiam
Hehe i cała wieś tańczy, ale podobno ze wszystkiego się wyrasta , wiec może i Dampolowi przejdzie.

Tytuł:
PostNapisane: 18.lis.2005 22:11:51 
Użytkownik

mały v8 napisał(a):
Hehe i cała wieś tańczy, ale podobno ze wszystkiego się wyrasta , wiec może i Dampolowi przejdzie.

Mały z całym szacunkiem, ale dla mnie fajnie brzmiący wydech to to samo jak zakładanie 17-calowych felg, spojlerów czy samo obniżanie auta. Bo tak naprawdę wszystkie te gadżety robi się zwyczajnie dla szpanu, bo przecież do niczego innego to nie jest potrzebne. Gdybym jeździł takim autem jak Ty czyli (?) V8 to nigdy bym czegoś takiego nie zakładał, bo to po prostu nie pasuje do stylu tego auta. Ale dla mnie sport. tłumik w Coupe czy nawet w niektórych Sedanach B4 czy B3 to ekstra sprawa, rzecz gustu. Pozdro.

Tytuł:
PostNapisane: 21.lis.2005 22:34:00 
Użytkownik

ok,to jest tak po wyciagnieciu kata(zamiast niego rurka) jezdzilem z 2 dni, dzwiek?dobry 18letni polonez,beeee musialem zmienic cos,zamiast rurki(tej po katalizatorze) wlozylem strumienice,efekt? zaden koncoiwka sie nie odezwala,cisza no to zaczalem kombinowac INACZEJ ZOSTAŁ SRODKOWY SERIA I KONCOWY, WYCIALEM SRODKOWY NO TO BYL DZWIEK KASZLAK JAKIS BARDZO GLOSNY SE MYSLE TO NIE TO,dalej pokombinowalem zamiast koncowego przelotowy i do tego zamiast srodkowego rurka,i jest moim zdaniem dobrze chociaz kapke glosno, strumienica,przelotowy,koncowka daly bardzo fajny efekt jezeli chce ktos posluchac to zapraszam do RZESZOWA, a no racja kiedys sie wyrasta z tego,ale autko zrobione z gustem jest naprawde ładne,mam w domu jeszcze audi 01' fajne rureczki,lekko przyciemnione szybki,aluski i jest autko sliczne,jezeli kogos to nie inbteresuje to go nie interesuje... czasem nie rozuimie waszego myslenia

Tytuł:
PostNapisane: 22.lis.2005 08:34:30 
Użytkownik

Auto: Audi A8 D2 4.2E
najlepszym sposobem kupić R5 :P

http://img513.imageshack.us/img513/2742/dscn1455.jpg

Tytuł:
PostNapisane: 22.lis.2005 09:35:14 
Użytkownik

Tu nie oto chodzi że ktoś tam nie rozumie potrzeby zmiany "imażu" Twojego samochodu -wygląd to Twoja sprawa byle stateczniki nie zasłaniały Ci widoku na drogę, ale hałas to już bardzo duży problem dla tych którzy mieszkają przy jakiejś drodze. Jeżeli mieszkasz w domku jednorodzinnym w okolicy bez większego ruchu samochodowego to nie masz tego problemu ale jak Ci tacy "sportowcy" jeżdżą pod blokiem w nocy to myślisz o tym trochę inaczej. W moim domu mam prawo do ciszy, ba! nawet idąc ulicą mam prawo do jako tako umiarkowanego poziomu hałasu a każda przeróbka wzmagająca hałas produkowany przez Twój samochód jest zamachem na moje prawo do spokoju...
Poza tym Ty masz jakieś możliwości pokombinowania i jakiś może wyrobiony gust ale większość tuningowców podmiejskich poprzestaje na brzmieniu 18letniego poloneza albo wychodzi im coś jeszcze gorszego i głośniejszego.

Tytuł:
PostNapisane: 25.lis.2005 14:59:57 
Użytkownik

Ramon1, idąc Twoim tokiem myślenia mógłbym pozwać do sądu za łamanie mojego prawa do spokoju :
- dzieciaki, które biegają po klatce schodowej,
- ludzi głośno rozmawiających w pobliżu mojego okna po 22,
- właścicieli aut, któzy odpalają maszyny na parkingu przed blokiem następnie skrobiąc szyby (hałas silnika oraz dym z rur)
- sąsiada z domku jednorodzinnego, który wypala czasem trawę powodując istną zasłonę dymną przed całym blokiem
- ludzi rozrzucających ulotki reklamowe i świadków Jehowy za nawiedzanie
- wszystkich sąsiadów za hałasy wydobywające się z ich domów
- ptaki robiące kupy na mój parapet.

Jeśli chcesz mieć święty spokój wyprowadź się gdzieś daleko albo zostań pustelnikiem :peace:

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 15 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1