.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 05.gru.2024 02:34:38

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Nie odpala na gazie
PostNapisane: 27.lis.2005 16:07:31 
Użytkownik

Witam. Mam problem z odpalaniem auta gdy silnik jest ciepły i zgaszę go na gazie. Po przełączenui na benzynę przed zgaszeniem, wszystko jest OK.Filtry, świece nowe, przewody na 99% dobre. Zdążyłem wyczytac,że to podobno wina niedopalonego gazu w kolektorze.Tylko jak to zlikwidować.Mam interfejs, a do gaziarzy nie chcę jeździć, bo juz trzech nic mi na to nie poradziło.

A4 1,8 ADR Bingo S II gen. (niestety)

Tytuł:
PostNapisane: 27.lis.2005 16:50:44 
Użytkownik

Moim zdaniem regulacja I stopnia w reduktorze. Ale niekoniecznie może pomóc, więc jak Ci poza tym autko chodzi ok. to ja bym nie ruszał, bierze się to stąd, że Masz dość sporej pojemności dolot i to co w nim zostanie niestety nie znajduje ujścia. Radą na to byłaby sekwencja, ale rozumiem, że to nie wchodzi w grę.

Tytuł:
PostNapisane: 28.lis.2005 18:19:20 
Użytkownik

Dzieki Danek.Czytałem gdzieś,że to wina kabli,ale te nie kopią i nie świecą.Coraz poważniej zastanawiam się nad sekwencją,ale to będzie możliwe dopiero wiosną...I jak zwykle dopłacę do interesu :zly:

Tytuł:
PostNapisane: 28.lis.2005 19:16:48 
Użytkownik

Zrób jeszcze tak. Zgaś na gazie, ale przed uruchomieniem na benzynie włącz i wyłącz stacyjkę (tak ze dwa razy) i zobacz jak wówczas pali. Jak dobrze zapali to może już pompa sie kończy?

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1