Czesc wszystkim i pozdrowionka!!!Mam pytanie.Chodzi mi o czujnik zamontowany na wezu laczacym silnik z nagrzewnica w kabinie(dolot do nagrzewnicy)Ten waz jest przeciety i wstawiona jest tam rurka 15mm na kturej zamontowany jest plastikowy uchwyt z czujnikiem dwupinowym.Przetarly sie kable do niego i nie wiem jak one byly podlaczone.Zanim sie przetarly to klimatronik po nastawieniu temperatury np 28 stopni przyspieszal obroty dmuchawy aby nagrzac a potem jak juz temperatura w kabinie osiagnela zadany poziom to obroty dmuchawy spadaly do dwoch kresek.Teraz nawet po naprawieniu tego przewodu klimatronik nie reaguje na nastawianie temperatury-tj nie zwieksza obrotow dwuchawy po zmianie nastaw temperatury.Mozliwe ze zamienilem kolejnosc podlaczenia tych kabli ale obojetnie przy obu wersjach podlaczenia jest tak samo.Klimatronik reguluje temperature dobrze gdy zadamy temperature recznie i ustawimy predkosc dmuchawy recznie.Klapy kieryjace powietrze na szybe,nogi i kratki pracuja prawidlowo.Za wszystkie wskazowki i domysly bede wdzieczny.Czy ten czujnik zmienia opor i w ten sposob ''informuje'' klime o temperaturze plynu?Gdy czyjnik byl odlaczony lub zwarty(mogl byc) klima mogla sie nastawic na jakis awaryjny tryb?Co z tym zrobic?Rafal
_________________ CCCO Coupe 2.0 16V ACE 103 kW(140KM) igielka ( kamrafa@wp.pl) "Panie to nie jezdzi,to ZAPIER**LA"-Wypowiedz mechanika po jezdzie proobnej
|