Leny, coś mi się tu nie zgadza. Napisałeś, że:
Cytuj:
Ja zamontowalem niedawno do swojego A4 1.6 gaz sekwencyjny (Lovato) i poki co nie jestem zadowolony z efektow.
A potem
Cytuj:
wlasnie patrze na fakture i nie jest to do konca instalacja w calosci Lovato (wlasciwie to niewiele w niej z Lovato), nie zwrocilem wczesniej na to uwagi n
reduktor - Easy Jet
przelacznik/centralka - Easy Jet
uklad elektroniczny - Lecho
wielozawor i zawor tankowania - Lovato
zbiornik - Bormech
dziwne ze wszyscy moi znajomi robili instalacje w tym serwisie i kazdy jest zadowolony tylko u mnie cos nie tak... n
Ktoś Cię tu robi w ..., albo to nie ta faktura.
Sterownik Lecho nie jest przeznaczony do wtrysku sekwencyjnego gazu, tylko jest to zwykła II gen.
Co więcej, jeśli jest to elektronika Lecho Mini, to już totalna kicha, bo to jeden z najprostszych sterowników na rynku. Taka I gen. z dołożoną elektroniką, żeby ominąć przepisy. Lecho Maxi, jest trochę bardziej rozbudowany, ale działanie tego kompa pozostawia wiele do życzenia.
Podsumowując: jeśli gazownik Ci wciska kit, że to jest sekwencja, to albo sam nie ma zielonego pojęcia co montuje, albo celowo wprowadza Cię w błąd. Nie wiem co gorsze
. Jeśli nie wie co montuje, to nie dziwne, że nie umie wyregulować
. Jeśli celowo Ci p... to kawał ...
Proponuję dokładnie sprawdzić wszystkie elementy co do zgodności z fakturą i jeśli wszystko się zgadza, to niech się zes... a ma zrobić tak, żeby było dobrze.
Na marginesie, to wyregulowanie Lecho mini, jeśli źle jest dobrany mikser i parownik, graniczy z cudem