cezaryszw napisał(a):
Mam problem z wprogramowaniem pilota w kluczyku.Znalazłem na forum opis wprogramowania lecz niestety w moim aucie nie działa.Alarm załącza się tylko po przekręceniu kluczykiem zamka w klapie bagażnika i drzwi kierowcy, niezamyka się od strony pasażera bo jest uszkodzony bembenek zamka (włamanie),niewchodzi tam nawet kluczyk.Zastanawiam się czy uszkodzenie tego zamka ma wpływ na wprogramowanie pilota?Czy jest tam jakiś styk który niedziała i alarm niewykrywa zaryglowanych drzwi? C4 Avant 96r.
Ufff wiec tak niedawno to przerobiłem, pierwsza sprawa zmień wszystkie baterie w obu pilotach , nawet jak pojawia sie błysk delikatny na czerwono w oczku, potem zacznij tak:
! przekręć dowolnum kluczykiem zapłon, i zostaw go w stacyjce,
2 wez kluczyk który chcesz zaprogramowac , zamknij nim dzwi mechanicznie a nastepnie wyjmij i naciskaj pilot w kierunku słupka az ci pyknie klakson w tylnym błotniku.
3 odzekaj 5-7 sekund i naciśnij go ponownie, powinien juz otworzyc dzwi i zaprogramować sie.
4zrób tak ze wszystkimi kluczykami analogicznie, kilka minut zabawy ale napewno dojdziesz o co chodzi
Jezeli cos poplaczesz odczekaj minute i ponawiaj próby. ....Powodzenia
P.S Co do rozpoznania kluczyk z pilotem ma owalny gumowany przycisk i szerokośc ok 10mm pozatym na czarnyj matowej części słupków srodkowych auta jest odstajacy obleśny sensor, jak w pilocie z telewizora lat 70-tych , wiec nie sposób sie tego nie doczytac.Jezeli kluczyk ma okragły przycisk i jest cienki to poprostu żaróweczka do trafiania w dziurke