.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 02.maja.2025 12:06:37

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Biały dym I potworny smród A4 1.9 Tdi-pomocy!!!
PostNapisane: 30.sty.2006 08:43:01 
Użytkownik

Witam wszystkich!Mam problemik otóż ostatnio zauwazylem ze po odpaleniu Niuni z rana auta kopci sobie takim gęstym białym dymem który w dodatku okropnie smierdzi,co najgorsze nawet przy temperaturze rzedu 85 stopni nie ustepuje,dzieje sie to powyzej 2 tys obrotów,jezeli chodzi o oleje filtry i swiece to wszystko jest wymienione,auto jezdzi na ropie ze stacji,osiągi sa normalne,spalanie oleju w normie,jezeli jestescie mi wstanie pomóc to dzięki serdeczne!!!Pozdro

Tytuł: Re: Biały dym I potworny smród A4 1.9 Tdi-pomocy!!!
PostNapisane: 30.sty.2006 08:49:24 
Użytkownik

Auto: AFN quattro,AVG quattro, CFHF 4x4
bolek TDI napisał(a):
Witam wszystkich!Mam problemik otóż ostatnio zauwazylem ze po odpaleniu Niuni z rana auta kopci sobie takim gęstym białym dymem który w dodatku okropnie smierdzi,co najgorsze nawet przy temperaturze rzedu 85 stopni nie ustepuje,dzieje sie to powyzej 2 tys obrotów,jezeli chodzi o oleje filtry i swiece to wszystko jest wymienione,auto jezdzi na ropie ze stacji,osiągi sa normalne,spalanie oleju w normie,jezeli jestescie mi wstanie pomóc to dzięki serdeczne!!!Pozdro

Jesli nie ubywa plynu chlodniczego to w ujemnych temperaturach to zjawisko normalne. Poczekaj nieco jak sie ociepli a dym sam zniknie.
Do tego masz autko po chipie , wiec i dawki poszly w górę , u mnie jest podobnie , mam zwiekszoną dawkę a moje auto jakos tak mocniej wali bialym dymem niz inne 1Z`ty :)
Niemniej sprawdź jeszcze kat wtrysku bo to też może mieć lekki związek ... ;)

[/url]

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1