.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 01.mar.2025 06:40:07

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: problem z odpalaniem na gazie
PostNapisane: 30.sty.2006 18:05:13 
Użytkownik

witam! mam audi 100 c3 1800 na gaźniku z elektronicznym modułem sterującym cewką( kupiłem tydziń temu). instalacja gazowa z reduktorem marini i centralką digitek (elektroniczne sterowanie). jak przekręcam kluczyk w stacyjce to najpierw zalącza sie zawór w butli póżniej jest rozlączany na chwile i załącza się zawór przy reduktorze. na zimnym silniku jak odpale auto na benzynie i za chwile zgaszę (nawet po 5 min pracy) za żadne skarby nie da rady go odpalić na gazie. wygląda to tak jakby zalewał silnik gaz. jak poczekam 10 min to pali bez problemu. podobnie jest jak już silnik sie nagrzeje, tzn. gasze silnik, po chwili chce go odpalić. ja k nie poczekam az zawory klikną w odpowiedniej kolejności to sytuacja sie powtarza (zalewa go gazem). są czasem takie wyjątki ze pali bez problemu ale to żadko. co to może być? poprzedni właściciel regenerował reduktor (podobno). ma nawet kwit z gazowni. czyżby zrobili go w jajo? a może to coś innego? pomóżcie! nażeczona powiedziała że bede spał z psem na wycieraczce jeżeli sytuacja sie powtórzy :(

Tytuł:
PostNapisane: 30.sty.2006 18:34:42 
Użytkownik

Witam ! Też mam auto na gaźniku z gazem i z tego co wiem to jak po odpaleniu na benzynie chcesz przełączać na gaz to musisz najpierw wypalić benzynę z komory pływakowej w gaźniku (położenie 0 na centralce), jak już czujesz, że zaczyna przygasać to w tym momencie przełączasz na zasilanie gazem (ja to robię w czasie jazdy). Bo jak piszesz odpalasz na benzynie, gasisz (rozumiem, że na benzynie) i potem chcesz odpalić na gazie to problem tkwi właśnie w tym, że w komorze pływakowej jest nie przepalona benzyna.

Ale może żle cię zrozumiałem. :) :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 30.sty.2006 18:55:17 
Użytkownik

czekam aż wyssa paliwo z komory pływakowej tak jak piszesz. akurat w zwiazki z tym zostałem poinstuowany (poloneza paliłem tylko na gazie i nc sie nie działo). oczywiście jak silnik jest ciepły to gaz szybciej odparowuje i szybciej moge go odpalić. :zly:

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1