.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 25.lut.2025 15:30:37

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Pomocy mój audik czasami gubi zapłon!
PostNapisane: 09.wrz.2005 22:09:41 
Użytkownik

Witam mam audi 100 c2 zapłon taki sam jak w cygaro czyli moduł i gen halla.TSZ-H bez komputera. Od jakiegoś czasu na trasie(tylko na trasie) przy ok 120km/h silink przestaje pracować obrotomierz wskazuje 0 obroty.
Zatrzymuje sie odczekuje jakieś 3 min i jadę dalej tylko że ok 100km/h bo wtedy nie gaśnie.Pewnego razu zatrzymałem sie żeby sprawdzić czy jest zasilanie na module(podczas takiego niechcianego postoju) no i zasilanie było,
ale iskry nie.Dzisiaj wracałem z wawy ok 22h było chłodniej no i auto jechało te nawet 130 i nic , może ma to zwiazek z temertaturą? ale czego?modół posmarowałem nawet pastą termoprzewodzącą żeby lepiej oddawał ciepło do radiatora i nic nie pomogło.
Mówie wam to jest śmierć w oczach podczas wyprzedzania miałem 2 takie przypadki że obok tira przy 110 samochód gasł a z przeciwka coś się zblizało...!
Jeszcze jedno niedawno zmieniłem modół bo stary się spalił ale to też nic nie dało(może na starym samochód gasł na 1 lub 3 sek. a teraz na minuty)
Może ktoś coś o tym wie?

Kierowca bombowca

Tytuł:
PostNapisane: 09.wrz.2005 22:18:47 
Użytkownik

Chciałbym dodać że cewka jest dobra bo sprawdzałem.

Tytuł:
PostNapisane: 09.wrz.2005 22:40:15 
Użytkownik

hidy napisał(a):
Chciałbym dodać że cewka jest dobra bo sprawdzałem.

ja bym na probe wsadzil inna cewke na probe - mialem podobny przypadek i dzis w jakims poscie pisalem juz o tym

podro

Tytuł:
PostNapisane: 31.sty.2006 17:43:40 
Użytkownik

moim zdaniem to halla!!! Sam tak miałem.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1