.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 18.sty.2025 00:19:49

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: JAK POSKLEJAC POD ZDERZAKIEM
PostNapisane: 15.mar.2006 10:17:54 
Użytkownik

Witajcie. Pomozcie mam problem. Wjechalem jak parkowalem na jakies plyty, kamienie i peklo mi tam pod swiatlami na dole zderzak tam gdzie sa te czarne kratki, nie dosc ze dziura jest to jeszcze peklo. Mam pytanie? Jakim klejem moge to posklejac zeby sie kiedys na dziurach nie rozsypalo, ten plastik.

Tytuł:
PostNapisane: 15.mar.2006 10:36:53 
Użytkownik

Są firmy co kleją a raczej spawają tworzywa ozanczona skrótem ABS.
Ja kilakrotnie w różnych autach i nie tylko "pospawałem" połamane cześci małą lutownicą oporową. Z transformatorową może być kłopot - czasem za mcno grzeje.

Jak chcesz się sam bawić znajdź kawałek takiego samego tworzywa do wzmacnienia zgrzanych połączeń. Przy odrobinie wprawy i samozaparcia czasem śladu nie ma po uszkodzeniach.

Tytuł:
PostNapisane: 15.mar.2006 10:39:02 
Użytkownik

Ale chodzi mi o to ze dziura juz zostanie trudno, tylko zeby posklejac na peknieciach zeby sie nie rozwalalo dalej. Jakis klej jest taki odpowiedni do tego?

Tytuł:
PostNapisane: 15.mar.2006 17:01:25 
Użytkownik

don`t panic. skleic pekniety zderzek jest bardzo prosto wystarczy lutownica z plaskim grotem (nie transformatorowa) i siateczka najlepiej miedziana jednak moze byc tez stalowa i bardzo drobej fakturze. najpierw zgrzewasz w peknietym miejscu a pozniej na spaw wtawpiasz siatke po polowy grubosci platiku. mozesz to zrobic od zewnatrz jednak w tedy dochodzi ci szpachowanie i malowanie, latwiej ci sie to bedzie robic jak zdejmiesz sobie zderzak i w tedy pokleisz zderzaczek. nie buj nic , to napewno jest bardzo trwale i chyba naj tansze i najskuteczniejsze rozwiazanie. pokleilem tak kilka zderzakow sobie i znajomym oraz naprawde duzo owiewiek motocyklowych wiec mozesz mi zaufac jezeli chodzi o sposob. pozdrawiam i powodzenia !!

B5fl x2 bylo
A3 2004 BKD bylo
A4 2006 ASB quattro
A6 c4 quattro XYS ael 30.12.1997
A6 C6 CDYA
A6 C7 CDUD @ 320/700
S4 B5 AGB @ 320/460

Tytuł:
PostNapisane: 15.mar.2006 18:58:35 
Użytkownik

Auto: A4 B7 cabrio 2,0 Tfsi quattro. 200KM.
Tylko spawanie klejarką zadne kleje siateczki itd, to wszystko obciach, zderzaki w audi nie sa z żadnego ABS ..bo z ABS-u to są atrapki w duzym fiacie, jak dobrze pamietam to sa z >PPEPDM< i te tworzywo się doskonale spawa. Pozatym lutownica pali dziury a nie robi spoiny więc nie da sie nią dobrze zgrzć równomiernie plastiku, a jedynie zasmarować spoine po wierzchu.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1