.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 04.gru.2024 21:30:18

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Pomocy!!! Posypał sie Tiptronic :(
PostNapisane: 13.mar.2006 08:07:47 
Użytkownik

Prosze o pomoc w lokalizacji usterki.
W dniu wczorajszym odpaliłem samochod i zauwazyłem dziwną rzecz ,... mianowicie na wyswietlaczu nad temp zapaliły mi sie wszystkie polozenia automatu ....Nie przejąłem sie tym zbytnio po po wzuceniu biegu samochód ruszył bez problemu (wstepnie pomyslalem ze sie wyswitlacz sypnął :( )
Z racji tego ze wczoraj w okolicach mojego miasta spadło prawie 20cm sniegu nie jechalem szybciej jak 60 km/h i samochod zachowywal sie ok
Po minieciu strefy zasniezenia przycisnalem gazu no i ..okazalo sie ze autko ma tylko 3 biegi a czworka włacza sie dopiero po przygazowce 5 biegu wogóle nie ma .... właczyłem Tiptronica no i okazało sie ze na tym polozeniu samochod zachowuje sie tak samo ....
Nasepnie zatrzymuje samochod wrzucam P a autkiem szarpie jakby chciało jechac do przodu...
Wsteczny działa ok
Tempomat nie działa
Prosze o podpowiedź ... mam szukać nowej skrzyni czy jakas elektronika sie posypała... Bo jak co to sobie chyba juz manuala kupie bo zacząłem sie lekko irytowac...
Z góry dziekuje
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 13.mar.2006 12:22:34 
Użytkownik

uzyj http://www.audiklub.org/phpBB2/search.php bo juz troche bylo o awariach..... ja sadze ze to elektronika-tak jest w wiekszosci przypadkow.... ewentualnie drobna mechanika.....

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1