.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 03.gru.2024 20:38:11

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: A4 1,9TDi 115KM - 2000 - wymiana przelacznika wycieraczek.
PostNapisane: 12.mar.2006 14:49:17 
Użytkownik

Witam,

Mozecie mi doradzic w kwesti przelacznika wycieraczek. Tylna wycieraczka (mam avanta) nie wylacza sie, badz wzbudza przy drganiach samochodu.
Wyeliminowalem wplyw sterownika.

Czy ten przelacznik mozna jakos przeczyscic czy cos? Mam niewielkie doswiadczenie w mechanice samochodowej - wart zebym sie za to sam zabieral czy lepiej oddac auto do specjalisty?

Jesli w gre wchodzi tylko wymiana to czy dostepne sa tylko oryginalne czesci czy sa tez zamiennieki. Jak z jakoscia?

Dzieki za pomoc ...
o ile taka sie pojawi :) - na poprzedniego posta nie dostalem zadnej odpowiedzi :(

Pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 13.mar.2006 08:27:38 
Użytkownik

Auto: A6 Allroad
Mam dokładnie takie samo auto ale z takim problemem sie nie spotkałem. Jedynie co zauważyłem że ta dzwignia jest dość czuła i jak powracam do neutralnego położenia to czesto lekkno za mocno i przednie sie zanczaja jak do spryskiwania. Wiec to może na niej jakieś styki.

Tytuł:
PostNapisane: 13.mar.2006 08:34:23 
Użytkownik

Auto: A4 B5
Skoro nie masz doświadczenia to lepiej zleć to komuś kto umie to zrobić bo wyciągnięcie manetki to nie taka prosta sprawa. Możesz sobie narobić więcej szkód niż pożytku! A o podróbach nie słyszałem także najpradopodobniej będziesz musiał kupić w oryginale. Używane z Allegro mogą być w takim samym stanie jak twoja.

Tytuł:
PostNapisane: 13.mar.2006 15:58:04 
Użytkownik

adadur napisał(a):
Mam dokładnie takie samo auto ale z takim problemem sie nie spotkałem. Jedynie co zauważyłem że ta dzwignia jest dość czuła i jak powracam do neutralnego położenia to czesto lekkno za mocno i przednie sie zanczaja jak do spryskiwania. Wiec to może na niej jakieś styki.

Bylem z tym u elektryka i stwierdzil, ze dzwignia jest zbyt wrazliwa, i ze zbyt lekko chodzi. Powiedzial tez, ze to ponoc bolaczka tych aut a dotychczas spotykal sie z szalejacymi przednimi wycieraczkami. Nie chcialbym byc zlym prorokiem ale moze Cie czekac podobny problem.

Gdzie zatem najlepiej zaopatrywac sie w nowe orygin czesci?

Powiedzmy W-wa i 3city plus okolice?

Dzieki i pozdro.

Tytuł:
PostNapisane: 14.mar.2006 05:58:22 
Użytkownik

Auto: A6 Allroad
Chyba nic nigdy nie kupowałem z giełdy ale może w Chwaszczynie lub Pruszczu coś dostaniesz a jak nie to zamówisz. Podejrzewam że cena orginała może przyprawić o ból głowy.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1