.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 18.sty.2025 12:07:42

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: OPADANIE SZYB PO OTWARCIU AUTA - A4 1.9TDI
PostNapisane: 14.mar.2006 07:12:17 
Użytkownik

Witam wszystkich
mam w swojej A4 nietypowy problem i zanim pojadę do magika elektryka chcę się poradzić może ktos miał taki problem. Mianowicie po otwarciu auta z pilota nie zawsze ale od czasu do czasu otwierają sie szyby od kierowcy i pasażera o tyle samo tzn o ok 10-15 cm i stają, raz tylko zdarzło się że opadły całkowicie, czy jest to po prostu usterka , czy może być to z czymś związane.
dzięki za odp.
Art :/

Tytuł:
PostNapisane: 14.mar.2006 07:27:06 
Użytkownik

Auto: A4 B7 cabrio 2,0 Tfsi quattro. 200KM.
To sie nazywa opcja przewietrzania auta, nie jestem pewien ale u mnie jak zamkniesz wszystkie szyby i przekręcisz klucz w lewym zamku do oporu w lewo i przytrzymasz powinno wyłączyć ten "trick" ;-) i z pilotem tez powinno byc OK

Tytuł:
PostNapisane: 14.mar.2006 07:38:03 
Użytkownik

no dzięki, muszę przyznac że pierwszy raz słyszę o takiej opcji , ale jeśli mówisz poważnie to może....ale wtedy chyba powinien byc tam jakiś czujnik np wilgotności? chyba że na od temp. samochód ma klimatronic więc może....
dzięki Art

Tytuł:
PostNapisane: 14.mar.2006 12:04:11 
Użytkownik

Po prostu przytrzymujesz zbyt długo przycisk odblokowywania zamków. Jeśli bedziesz trzymał jeszcze dłużej szyby opuszczą się do samego dołu, tak jest przynajmniej u mnie, całkowicie zdrowy objaw. Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 14.mar.2006 12:07:37 
Użytkownik

dzięki Wam i pozdrawiam
ART

Tytuł:
PostNapisane: 15.mar.2006 19:32:26 
Użytkownik

kolego napisz jakie to auto?po pierwsze to najprawdopodomniej wina zlego podlaczenia sterowania centralnym zamkiem...poprostu jesli ktos nie do konca znal temat to mogl podlaczyc ster. centralnym zamkiem w nieodpowiedni sposob...np w audi a4, 96r, istnieje mozliwosc podlaczenia albo poprzez sterowanie bezposrednio popmpy centralnego zamka naprzemiennie + i - lub sterowanie impulasmi masy (podajac sygnal do wnetrza modulu komfortu)...radze sprawdzic podlaczenie...lub poprostu wyprogramowac funcje comfort z alarmu....

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1