Temat wałkowany miliony razy, SZUKAŁEM
ale nie znalazłem konkretnej odpowiedzi..
Mam problem
błędy klimatronic'a:
5.1 - G17 czujnik temp. zewn., przód ciągła przerwa (wartośc dostarczana przez uszkodzony czujnik temp.);
6.1 - G110 czujnik temp. chłodzenia silnika (ECT), klimatyzacja ciągła przerwa (temp. chłodzenia silnika jest wyliczana jeżeli czujnik jest uszkodzony lub nie zainstalowany, diagnostykę wykonywać tylko powyżej 0st. celcjusza);
15.5 - klapa powietrza, ciagła blokada (silnik jest zapętlony, próbować programowo usunąć blokadę);
65.1 - nie mam opisu tego błędu
Objaw: nie działa regulacja nadmuchu na nogi i przednią szybę tzn. dmucha tylko na srodek auta bez względu na ustawienia (nawet w opcji odszraniania
) - tzn. regulacja działa i wyświetlacz wskazuje to co ustawię tylko nie dmucha tam gzie powinno, TYLKO (i wyłącznie) NA ŚRODEK AUTA.
Efekt: zmarznięte nogi ( za parę lat reumatyzm) i zaparowana szyba FAK
Wszystkie ustawienia regulacji temp. i mocy nawiewu działają OK!
Mam uwalony czujnik temp. silnika (płynu chł.) ale nie działa od początku i problemów z klimą nie było
Co robić, gdzie szukać i od czego zacząc, bo nie chcę rozebrać całego auto nie wiedząc czego szukam.. I czy z poziomu programowania z klimatronika (bez interfejsów) można resetować błędy??? Jesli tak to JAK
Aaa i włacza mi się ""gwiazdka" od klimy nawet przy ustwieniu temp. na HI
P.S. Te opisy powyżej wziąłem z kodów do klimatronika wynalezionych na forum