.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 02.gru.2024 01:46:38

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [C4 2,5TDI] automat - gaśnie :(
PostNapisane: 29.mar.2006 14:24:48 
Użytkownik

Witam,

jeszcze przed zimą postawiłem auto wieczorem, rano wracam ujechałem ze 100 m a mój traktor jakby kopa dostał (przyspieszył) na moment po czym zaczął się dusić i zgasł (efekt jak przy dojechaniu do świateł na manualu na 3 biegu, bez naduszenia sprzęgła).
Odpaliłem go ponownie - na P silnik pracował normalnie (kręcił ok), po zmianie na D, 3, 2 lub 1, na jałowym auto toczyło się ok, ale po dodaniu gazu (około 2k obrotów) występował znowu efekt duszenia silnika skrzynią. Otwieram maskę, patrzę a tam na silniku legowisko jakiegoś gryzonia i pożarte kable.
I tu uwaga - ponieważ nie znam się specjalnie na elektromechanice mogę pokręcić - te zeżarte kable dochodziły do filtra powietrza (lewy dolny róg komory silnika patrząc z góry). Naprawiłem kable (komplet nowych wsówek, cięcie, zarobienie). Od tamtej pory zrobiłem około 2k km. Dziś rano podobna sytuacja, tyle że po delikatnym dławieniu zgasiłęm, odpaliłem i auto pojechało. Po wyjściu z pracy już nie poszło tak pięknie. Sprawdziłem wspomniane kable - są ok a skrzynia jak dusiła silnik tak dusi.
Moje pytanie - czy te kable mogą mieć związek z występującym efektem duszenia czy to tylko przypadek że po ich naprawie traktor jeździł normalnie przez te 2k km ? I drugie - czy macie może jakieś sugestie co to ew. może być ?

Pozdrawiam
may

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1