qrcze koledzy troche mna nosi jak to czytam.
po 1 - zielaki - nikt nie kaze Ci zakladac sekwencji za 6000! zwykly wtrysk igs wystarczy w 10000%!!!! bedzie rewelacja i zadnych strzalow. koszt ok. 4500-4700.
po 2 - zielaki - nie porownuj audi do merca. jest ogolnie znanym faktem to, ze do merca instalka gazowa nie nadaje sie. gadalem o tym z gazownikami i uzytkownikami mercow - one maja slabe uszczelki pod glowica i gniazda zawrow i to sie wypala. koszty napraw sa ogromne. w audi nie ma tego problemu bo silniki sa bardziej wytrzymale, wiec takich jazd nie bedziesz mial. problem jest raczej w tym co koledzy Ci pisali, a wiec w strzalach - masz wielki kolektor i gaz wiruje i sie kreci. to MUSI strzelac. nie ma szans na to, aby zwykla instalka chodzila normalnie - po prostu musialbys CALY czas miec silnik w PERFEKCYJNYM stanie (a wiec swiece, kable WN itp. - cos nie jest dobre, np. stare kable i zaczyna sie jazda) komp. gazu wariuje, gaz wiruje i strzela. a jestem pewien ze nie utrzymasz wspomnianych czesci caly czas w stanie pico belo - po prostu sa to duze koszty - same swiece Cie zrujnuje. zaleca sie wymiane swiec co ok. 30tys. wiec sobie policz. a jak masz wtrysk - wsio jest ok, bo taki patent jest bardziej tolerancyjny.
po 3 - zielaki - masz racje - duzo zalezy od montazu. nawet bardzo duzo, ale nie robmy z tego jakiegos mitu - ze jak gosc zaklada 3 dni i grzebie, dlubie i nawierca to na pewno bedzie dobrze. come on boys - get serious!
po 4. mq - znasz bajke o Tymitunie? (ty mi tu nie pierdziel...

kto do moich gazownikow jezdzil, co?

)
po 5. Forest - kolego drogi Ty masz 2.3 a nie 2.8 - to mala (

) ale znaczaca roznica - silniczek nie jest V-ka prawda? kolektorek malutki i gasi wszelkie smutki...
po 6. jacek - uwazam ze IGS jest super - jezdze na takiej i jestem zadowlony.
to tyle,
pozdro.