.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 13.lut.2025 22:52:02

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [all] szyberdach elektryczny...problem.
PostNapisane: 23.kwi.2006 22:39:03 
Użytkownik

mam szyber elektr. i mam problemik z nim, ostatnio jak rozsunałem do konca to na końcu cos w nim pare razy pstrykneło i od tamtej pory tylko sie rozsuwa i zasuwa, ale juz sie nie unosi do góry bo przed tym jeszcze w drugim położeniu sie otwierał - chyba cos popsułem :( a teraz jak rozsune i zamykam to przy zamykaniu na koncu na chwile przystaje i znowu musze wcisnac zeby sie zamknał i jeszcze raz zeby sie domknął do góry....wie ktos co sie moglo stac?? wydaje mi sie ze cos sie tam przestawiało?

pozdr. :/

Tytuł:
PostNapisane: 23.kwi.2006 23:14:35 
Klubowicz

Auto: b8q caeb '09
mialem tak swego czasu w B2, ale w dachu z korbą.
zebatka napedzajaca przeskoczyla pare ząbków. zdejmij mechanizm, ustaw na oko, sprawdz w która stronę. W miedzyczasie proponuje wyjąć cały mechanizm z napędem, wyczyścić i delikatnie przesmarować NIE smarując prowadnic (coby ci z deszczem spar nie sciekał do samochodu)

Tytuł:
PostNapisane: 24.kwi.2006 07:38:44 
Użytkownik

Auto: A6 Allroad
Woda nie ma prawa przedostawać sie do środka - powinna spływać kanałami w słupkach w B2 po otwarciu drzwi było je widać. Z tylniej krawędzi przecieki odprowadzane są rynienką na boki.

Tytuł: Szyber
PostNapisane: 24.kwi.2006 08:28:20 
Użytkownik

Ja już ten problem mam z głowy. Pojechałem do gościa w Wawie i za niewielką kasę mi naprawił. Wypieła mi się prowadnica szybera. Nie baw się sam bo można go łatwo spierd.... zielić :diabel: No, chyba, że się znasz. Powodzenia.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1