roofy napisał(a):
A słyszeliście o takim oleju jak Fina ?? Co o nim sądzicie ??
szczerze mówiąc to pierwszy raz słyszę o takim oleju... nie wiem może to jakiś wynalazek z półki produktów firmowanych przez jakiś supermarket (typu TESCO, MAKRO i inne takie)... ja to bym takiego nawet nie zalał do mojej kosiarki do trawy...
a swoją drogą to jaki masz problem kupić jakiś znanej marki czy przynajmniej jakiś polecany przez producenta twojego furacza... mam takie wrażenie jakbyś próbował zaoszczędzić jakieś 5 zeta schodząc z jakości - na rzecz jakiegoś wynalazku... ale oczywiście zrobisz jak uważasz...
ps. jednak nie zapomnij że to jest serducho twojej strzały - jak będziesz oszczędzał na zdrowiu jej (to tak troszkę w przenośni
) to odbije się prędzej czy później na kieszeni - ale twojej i będziesz musiał częściej do niej zaglądać...
podpowiem ci coś co powiedział mój mechanior a mam do niego pełne zaufanie jeśli chodzi o auta...
cyt.:"...możesz na wszystkim oszczędzać na czym się tylko da (więc nie wymieniaj żaróweczek wewnątrz pojazdu, nie wymieniaj licznika i obrotomierza jak się zawieszają - nawet o wskaźniku paliwa zapomnij jeśli źle działa) - ale nigdy nie oszczędzaj na częściach eksploatacyjnych..." jeśli o to chodzi to zawsze dbam i staram się wymienić w porę olej, filtry, płyny, klocki hamulcowe i żarówki - bo niestety ale bezpieczeństwo jest zawsze na 1 miejscu i tutaj nie warto oszczędzać... pozdrówka...