skoro liczysz to pisze:
1. zrobilem ponad 200 tys. a na gazie z turbo - 55.
2. zaloza moi gazownicy - zaleznie od instalki cena bedzie sie wahac miedzy 4200 a 5700. robili eski
3. ogolnie nie ma wad gazu w turbo - a przynajmniej ja o zadnych nie wiem. raz walnal mi silniczek krokowy przy mixerze, nie sadze ze przez turbo...
4. jedzie normalnie jak bez turbiny. nie ma ZADNYCH szarpniec (no chyba, ze gaz Ci sie konczy

)
5. mialem problmemy na pb - nie chcial palic kiedy gasilem go na gazie. nalezy wtedy zmienic swiece (i ewentualnia kable, jak masz. cewki jak pojda to jest juz ostrzejsza kaszana a przy kablach to tylko nie dopala gazu) przyczyna tego jest taka, ze przy zlych kablach / swiecach gaz w komorze jest nie do konca spalony i na benzynie mieli. to samo dotyczy sytuacji kiedy smierdzi ci gaz w kabinie. nie oznacza to wcale nieszczelnosci ukladu (jak by tak bylo, to by gaz spitolil przez noc i nie mialoby co smierdziec

) tylko wlasnie sytuacje niedopalania gazu - przyczyna zawsze ta sama - swiece lub kable.
6. a glowa mu sie nie grzeje?

ok, prawda jest ze gaz spala sie w temp. ok. 300 st wyzszej niz pb, ale nie znaczy to ze silnik sie o tyle nagrzewa, czy ze w ogole sie grzeje. u mnie sie nie grzeje. a, mowili mi rozni ludzie, ze (skoro juz pytasz o te temperatury) sytuacja dla uzytkownikow audi jest bardzo dobra, bo np. merce nie sa tak dobrze konstrukcyjnie przystosowane do gazu i przez ta temperature wypalaja im sie gniazda i uczelki. a w audi nie ma bata.
7.moge sie wypowiadac tylko na temat instalek landi renzo. jest to merc wsrod instalek i tylko na takich jezdze. wiec jak ktos (kuba) bedzie mowil cos o sgi czy innych to nie zabieram glosu bo nie wiem. ja mam igs, a komp na canie, wiec maly problem jest na samym poczatku dodawania gazu z wolnych obrotow (jest to nie do wyeliminowania w tym ukladzie - po prostu sterownik igs jest kapke za wolny do cana) sadze, ze ty masz jeszcze starszy typ sterownika wiec igs jest dla Ciebie po prostu perfekcyjny. urzadzenie prawie bezobslugowe. regulacje (po zrobieniu pierwszej dobrej regulacji) nie sa wcale konieczne i w koncu ma on zajebiscie napisana mape do eski. jak mi jacys gazownicy mowia, ze napisza lub optymalizuja... no coz, czasem sie uda, a czasem nie
to tyle - ogolnie polecam.
btw. czytac w odwrotnej kolejnosci.
co za cholera mi tu edytuje??