.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 05.kwi.2025 22:26:52

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Boczki
PostNapisane: 13.kwi.2004 10:16:59 
Użytkownik

Witam,
Powiedzcie mi jak zakładacie boczki na drzwi. Ja ni w ząb nie mogę sobie z tym poradzić. Nie mogę zapiąć linki od klamki, bo dla moich rąk jest za mało miejsca. Siłuję się tylko z tym wszystkim. A jak mi się uda, to i tak się coś tam odepnie i po założeniu linka nie jest chyba napięta, bo klamka po pociągnięciu nie wraca do końca na swoje miejsce i brzydko odstaje :zly: . Pomóżcie mi please

Tytuł:
PostNapisane: 13.kwi.2004 10:27:06 
Moderator

Osłona linki od klamki ma taką stalową nakładkę na końcach z kołnierzem który musi wskoczyć w nacięcie na klamce. Dopiero wtedy jest poprawnie założona. Jeśli nie złożysz tego na miejsce to klamka będzie brzydko odstawać.

Tytuł: Re: Boczki
PostNapisane: 13.kwi.2004 11:00:22 
Użytkownik

damianoteles napisał(a):
Witam,
Powiedzcie mi jak zakładacie boczki na drzwi. Ja ni w ząb nie mogę sobie z tym poradzić. Nie mogę zapiąć linki od klamki, bo dla moich rąk jest za mało miejsca. Siłuję się tylko z tym wszystkim. A jak mi się uda, to i tak się coś tam odepnie i po założeniu linka nie jest chyba napięta, bo klamka po pociągnięciu nie wraca do końca na swoje miejsce i brzydko odstaje :zly: . Pomóżcie mi please

bardzo pomocne są w tej walce szczypce, jednymi sobie wyciągnij i przytrzymaj linkę i wtedy trafiaj haczykiem w otwór. jak juz trafi to założ zawleczkę, o której napisano na górze. Ja mam palcew jak bochenki i dałem radę :)

Obrazek

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1