.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 29.lis.2024 13:36:29

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Audi 80 B4 2.0 ABT falujące wolne obroty
PostNapisane: 08.sie.2006 21:56:31 
Klubowicz

wiem że podobne teamty były wałkowane już kilkakrotnie ale nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie.A więc brat ma audi jak w tytule i nie dawno się pojawił problem z obrotami na wolnych obrotach na benie.A wygląda to tak jak silnik jest zimny to wszystko jest oki, ale jak się zagrzeje to zaczynają się wariacje silniczek zaczyna falować troszke na wolnych obrotach ale jak dodamy odrobinke gazu to samochód zaczyna podnosić obroty i prawie gaśnie i tak wkółko, jak tylko dodamy więcej gazu to tak jak by przełamywał jakąs bariere i wsyztsko jest oki dzieje się to tak jak by mniej więcej w jednym położeniu pedała gazu.Na gazie jest wszystko oki.Odpadają przewody WN świece filtr benzyny kopułka i palec.I jeszcze jedno dodatkowe pytanie ma silniczek krokowy boscha ale nie tak jak zwykle na cztery piny tylko na sześć i mam pytanie za co odpowiadają te dodatkowe piny.Z góry dziękuje za pomoc Pozdro.

Tytuł:
PostNapisane: 09.sie.2006 07:18:31 
Użytkownik

Od czego te piny w krokowym to nie wiem, ale co do obrotów to ja bym sprawdził TPS skoro jak piszesz wydaje Ci się, że kłopoty pojawiają się w jednym położeniu pedału. Poza tym jeszcze nastawnik przepustnicy i czujnik zamknięcia przepustnicy.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1