.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 02.gru.2024 17:39:09

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: (AKE A6 Tiptronic) jaka jest wielka rezerwa??
PostNapisane: 10.sie.2006 14:07:15 
Użytkownik

Mam pytanie..jaka wsumie wielka jets rezerwa w A6..mam 2 rozne i ten sam problem. Jk licznik pokazuej dystans do przejechania 0 km, to moge w jednym zatankowac 63 l, a w drugiem 61 po odpowietrzeniu. Czyli co..ponad 10 l to jest rezerwa?? a po drugie to jak wchodzi 60 l, a ja na nim przejezdzam ok 600 km to spalanie srednio powinno byc 10l a komp pokazuje 13. Wogole czytajac opisy nei ktorych ze samochod im pali 8 w miescie 2,5 TDI to ja nie wiem jak oni jezdza, tymbardziej ze probowlame raz na pelnym baku pojezdzic oszczednie i zbytnio to nic nie dalo.

Tytuł:
PostNapisane: 10.sie.2006 15:12:28 
Użytkownik

rezerwa wynosi ok. 7-8l.
AKEq tip spali po miescie 12.5. kazda mniejsza wartosc jest pomylka komputera/uzytkownika.
poczciwe AFB m6 spala 9.8.

wartosci rzedu 8.5 etc nalezy potraktowac jako srednia caloroczna, badz przejaw sklonnosci do konfabulacji.

Anthem Advanced 1

:P(|)

Tytuł: Re: (AKE A6 Tiptronic) jaka jest wielka rezerwa??
PostNapisane: 10.sie.2006 20:55:41 
Użytkownik

Blady99 napisał(a):
Mam pytanie..jaka wsumie wielka jets rezerwa w A6..mam 2 rozne i ten sam problem. Jk licznik pokazuej dystans do przejechania 0 km, to moge w jednym zatankowac 63 l, a w drugiem 61 po odpowietrzeniu. Czyli co..ponad 10 l to jest rezerwa?? a po drugie to jak wchodzi 60 l, a ja na nim przejezdzam ok 600 km to spalanie srednio powinno byc 10l a komp pokazuje 13.

Może masz źle skalibrowany odczyt ? Ja tylko raz wyjeździłem zbiornik do tego stopnia, że komp pokazał 0 km do przejechania i wlałem wtedy blisko 68 litrów.

Blady99 napisał(a):
Wogole czytajac opisy nei ktorych ze samochod im pali 8 w miescie 2,5 TDI to ja nie wiem jak oni jezdza, tymbardziej ze probowlame raz na pelnym baku pojezdzic oszczednie i zbytnio to nic nie dalo.

Tak jak pisał meszrum: cud, konfabulacja albo wypalone ziele. Lub wszystko na raz.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1