.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 05.kwi.2025 23:48:09

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Dwa dni walki i narazie mizerne rezultaty :-(
PostNapisane: 23.kwi.2004 20:48:21 
Użytkownik

Wiatm wszystkich kilka dni temu zapodałem posta "ciezko odpala na benzynie" i w związku z tym próbowalismy z moim kumplem mechanikiem cos z tym zaradzic ale niestety po pełnych dwóch dniach w warsztacie wyniki nasze sa mizerne w sumie jestes w punkcie wyjścia a powiem dokładnie co sie dzieja a dzieje sie tak: Jesli jedziemy autkiem na gazie jest super i wszystko oki gasnimy auto poczym natychmist odpalamy na "automacie" chodzi o pozycjie centralki od gazu czyli auto odpala na benzyzie i po przekroczeniu 2 tys obrotów sie przełącza na gaz i po takim natychmistowym zgaszeniu i odpaleniu autko odpala z gazu na bezzynie a jesli zrobimy ten sam manewr tylko ze odczekamy załórzmy z 10 min juz sa problemy z odpaleniem autka na benzynie . Nastepna rzecz jest taka ze jak auto chodzi na benzynie i tylko na benzynie to jest wszystko oki pali za kazdym razem. W sumie sprawdzilismy wszystko rozdzielcz wtryskiwacze co sie okazało uuiszczeli te gumki sa do wyminay ale jescze ich nie wymienilismy bo dopiero dzisiaj wieczorkim kupiłem je w ASO 10 zł za sztuke :-( to kuóko blaszane w rozdzielaczu zesmy trosze wyprostawali bo było delikatnie pokrzywione ale to nic nie dało wszystko jest tak jak było na poczatku moze to wyina tych gumek na wtryskiwaczach niemam juz pojecia a moj kumpel machanik jest załamany bo gosc jest naprawde zajebisty w tym co robi i w sumie jeszcze a juz pare ładnych latek do niego jezdze to nie zdarzyło sie zeby go cos zagieło a w tym wypadku niestety tak jest ale nie poddajemy sie i w poniedziłek dalej działamy trzymajcie za nas kciuki

P.s jak komus sie jakis pomysł nasuwa to prosze o ewentualne mysli na forum z góry dziekuje i pozdrawiam :zly:

Tytuł:
PostNapisane: 23.kwi.2004 21:05:44 
Użytkownik

Auto: A6 2,7T
.. dużo nie powiem ale moze cos z elektroniką :?:
bo np wcześniej śmigałem u siebie z wyprzedzonym zapłonem (bo gaz) okazało sie to zbedne, ustawiłem tak jak powinno być i auto zaczeło lepiej palić (w sumie normalne...) ale nic nie "straciło..." nawet lepiej chodzi, pisze o tym bo był jakiś związek obrotów z temperaturą (podnosiły sie ...) teraz jest ok

Coupe 2,3 10V 2002-2006

Tytuł:
PostNapisane: 23.kwi.2004 21:43:51 
Użytkownik

Auto: Audi Coupe Quattro V8T ; VW Golf 1 4x4 T
A co dzieje się z gazem, który po zgaszeniu silnika znajduje się w kolektorze dolotowym i w cylindrach? Co się z nim dzieje. Przy odpalaniu od razu po zgaszeniu odpala, bo gaz, nie wiem...jest dobrze wymieszany z powietrzem? A po ok 10 min co się dzieje z tą mieszanką? Może to tylko fizyka lub chemia, a nie niesprawny osprzęt...

Może sprawdź lub podmień z kimś na próbę regulator termiczny paliwa, ten po prawej stronie na bloku silnika...I jeszcze wtryskiwacz rozruchowy.

Tytuł:
PostNapisane: 23.kwi.2004 23:00:38 
Użytkownik

a może przydałoby się ostre "odmulenie" na zupie? rozgrzać motor do 90C i polatać nim na wysokich? Nie wiem taka moja teria. z osprzętem na moje oko chyba będzie ok. a jeżeli już, to przyglądnąłbym się wtryskiwaczowi początkowemu. Jest gazior, to odpali, a potem się ulotni i brak zupy we wtrysku i gaziora w kolektorze i nie odpala, a potem znów za bogato się robi od kręcenia? Takie moje dywagacje tylko, ale to może jakiś ślad? Jak źle myślę, to proszę obalić moją teorię.

Tytuł:
PostNapisane: 24.kwi.2004 09:25:59 
Klubowicz

a czy wtryskiwacz rozruchowy nie daje paliwa tylko przy zimnym silniku? po 10min nie zdazy przeciez ostygnac. byc moze to jest jakis czujnik(temp?)

Tytuł:
PostNapisane: 24.kwi.2004 16:04:37 
Użytkownik

a teraz a propo waszych odpowiedzi mam jescze jedno pytanko wtryskiwacz rozruchowy skąd do kąd daje paliwo od pompy paliwa do koloktora dolotowego czy skąś indziej?? i potem pozostałe wtryski wala do cylindrów tak jest czys ie myle odpiszcie :zly:

Tytuł:
PostNapisane: 24.kwi.2004 23:40:27 
Użytkownik

Patrikoss napisał(a):
a teraz a propo waszych odpowiedzi mam jescze jedno pytanko wtryskiwacz rozruchowy skąd do kąd daje paliwo od pompy paliwa do koloktora dolotowego czy skąś indziej?? i potem pozostałe wtryski wala do cylindrów tak jest czys ie myle odpiszcie :zly:

zobacz ze z rozdzielacza idze jeden wiecej przewod paliwowy niz ilosc garow. Idzie? Idzie. On zapierdzie... wlasnie do wtryskiwacza rozruchowego ktory jest zalaczany ellektrycznie. A jego znowu steruje czujnik temperatury (ten 3- lub 4- stykowy).

Tytuł:
PostNapisane: 25.kwi.2004 13:12:54 
Użytkownik

A powiedz mi gdzie znajduje sie ten czujnik temperatury co steruje wtryskiwaczem rozruchowym bo nie mam pojecia

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1