.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 10.mar.2025 22:24:10

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [a4 b5] zupelny brak nawiewu! prosze o pomoc
PostNapisane: 17.sie.2006 21:04:56 
Użytkownik

Witam! od wczoraj moja niunia nie ma nawiewu, nie mam pojecia co sie stalo :( dzialal, zatrzymalem sie aby zatankowac samochod i po odpaleniu przestal dzialac :( wyciagnalem sterownik przeczyscilem i nic :( czesto miewam problemy ze sterownikiem, gasnace oswietlenie, i oznaczenia na lcd :( zupelnie nie wiem jak sobie z tym poradzic, moze siadl silnik nawiewu, jak zmieniam ustawiania na klimatroniku wowczas slysze silniczki ktore zmieniaja ustawiania ale nic pozatym, nie pomaga zmiana sily nawiewu, poprostu cisza :( dodam ze odpalilem samochod od razu tzn wlozylem kluczuk do stacyjki i na start od razu! czy to moze byc przyczyna? jak to naprawic! Prosze o pomoc, zaczelo lac w uk a bez nawiewu to nie jest bezpieczne i zimno zacznie sie robic zaniedlugo! Z gory dziekuje za wszystkie rady! Pozdrawiam Jocker01

Tytuł:
PostNapisane: 18.sie.2006 08:53:40 
Użytkownik

Sprawdź błędy na klimatroniku. Opis jak to zrobić jest na tym forum.
Z tego co piszesz to mogły się skończyć szczotki w silniku lub zanieczyszczenia na wirniku silnika uniemożliwiwają styk ze szczotką.
Trzeba rozebrać schowek i wykręcić silnik .

Tytuł:
PostNapisane: 18.sie.2006 22:57:21 
Użytkownik

witam! tez mi sie tak wydaje :( zastanawiam sie czy bedzie pasowal silnik od a80? jak tak to pojade na scrab yard i wymontuje jakas! Pozdrawiam Jocker01

Tytuł:
PostNapisane: 19.sie.2006 07:43:03 
Użytkownik

U mnie nagromadziły się oleiste zanieczyszczenia w okolicy szczotek.
Wystarczyło umyć benzyną i przetrzeć lekko wirnik papierem ściernym.

Tytuł:
PostNapisane: 21.sie.2006 15:14:49 
Użytkownik

dzieki pomocy siwusa udalo mi sie bez problemowo wyciagnac i rozebrac dmuchawe :D przydzyna braku nawiewu byla niezbyt umiejetna wymiana szczotek, szczorki mialy oczka do przykrecenia a w moim silniczku kable byly przylutowane, wiec poprzedni wlasciciel obwija stare kable od szczotek na tych oczkach i sie one osmolily bo nie stykaly poprawnie! pomoglo przeczyszczenie tych kabli i oczek :D ale odkryle ze komutator ju z nie wyglada za ciekawie :( Pozdrawiam i dziekuje za pomoc! Pozdrawiam Jocker01

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1