.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 14.mar.2025 09:04:18

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [A6 1.8T 99] Problem z SGI2 Elpigazu
PostNapisane: 21.sie.2006 12:55:02 
Użytkownik

Pomocy Pomocy... :/

Mam takie objawy:

Co pewien czas zdarza mi się że samochód gaśnie i są to rózne sytuacje np:

- jadę szybko wcisnę sprzęgło obroty spadają i gaśnie
- przy przełączaniu się z benzyny na gaz
- przy większym obciążeniu silnika rozpędzony samochód wciskam sprzęgło+hamulec lub włączony climatronic.
- czasem przy przełączaniu z benzyny na gaz w trakcie jazdy czuć jakby szarpnięcie które trwa chwilę jakbym odpalał samochód na pych (tak jakby nie dostał ani paliwa/gazu)

Po każdym zgaśnięciu odpalenie wygląda następująco: Kęce rozrusznikiem jakieś 10 sekund i dopiero odpala (często zaraz gasnie drugi raz) . Tak jakby był zalany.

Byłem już u gazownika kilkakrotnie ale przy nim nie mogę spowodować żeby zgasł. Także nie mogę udowodnić że coś jest nie tak . Jezdziłem już parę razy z gazownikiem i podłączonym kompem i nic. Czścili wymianiali filtry Tankuje na shell'u.

Pomocy !!! Co to może być. Czasem sytuacje są niebezpieczne jak gaśnie niespodziewanie na ostrym zakręcie a tu brak wspomagania.

Może ktoś miał podobne objawy. Będę bardzo wdzięczny

Pozdrawiam
Blowman

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1