.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 19.kwi.2025 21:35:28

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [B3 80] Gdzie wywiercić dziurke w stacyjce??
PostNapisane: 23.sie.2006 20:57:27 
Użytkownik

Własnie czy ktos wie gdzie wywiercić dziurke w stacyjce aby wyjąć z niej b ebenek??

Tytuł:
PostNapisane: 24.sie.2006 09:27:26 
Klubowicz

Daj sobie spokój, kup za 100 zł sprawną na szrocie. Szanse, że po złożeniu to będzie działać prawidowo przez dłuższy czas są minimalne a roboty na pół dnia.

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 24.sie.2006 14:35:33 
Użytkownik

co ty piszesz jakie pół dnia z wymianą wkładu ? pół godziny.gorzej wyciągnąć obudowę kompl żę względu na specjalne zerwane śruby.a gdzie otwór?-zaopatrz się w wkład stacyjki. przymierz do obudowy luknij gdzie jest blaszka sprężysta .przenięś to suwmiarką na obudowe i jedziesz wiertłem 3 mm. najlepiej małą wkrętarką bo wiertarka nie zawsze chce podejść

Tytuł:
PostNapisane: 24.sie.2006 19:19:59 
Użytkownik

Ok juz wszystko zrobiłem , z wyciągnięciem stacyjki nie było wielkiego problemu, wystarczy odkręcic kierownice potem zdkąć zegary i półke pod kierownica a następnie pod wyłącznikiem zespolonym jest sruba TROX 35 która trzyma całą stacyjke, odkerciłem ją i potem dqwie śruby z boku kokpitu na klucz 8 odchylamy prawa strone deski rozdzielczej i wyjmujemy stacyjke.Proste jak drut.nastepnioe tak jak napisałes przymierzyłem nowy wkład dio stacyjki i wywierciłem otwór , trafiłem za pierwszym razem no i wymieniłem bebenek, dość tani 30zł.Teraz mam problem z kostka stacyjki w sklepie orginał kosztuje 130zł a to dużo a innych nie sprzedają bo sa nietrwałe,Ta moja stara ma tylko pekniete u gory taki kawałek plastiku gdzie suie zaczepia sprężyna, wziełem to podkleiłem zobaczymy co z tego bedzie bo ogłnie kostka działa.Także nie wierm ile czasu bedzie jeszcze działać/

Tytuł:
PostNapisane: 24.sie.2006 22:03:55 
Użytkownik

Auto: T&C 3.8
Valeo za 80 zł mozna kupic.A valeo było oryginałem.

Tytuł:
PostNapisane: 25.sie.2006 06:58:20 
Użytkownik

A więc tak: to się specjalnie nie skleiło ale jakos trzyma , i tak patrząc na gniazdo w stacyjce gdzie wchodzi ta górna część tej kostki to powiem wam ze jest te gniazdo dosuc dopasowany dp tego elemntu który pękł i jakby nawet te peknięcie chciało iść dalej to nie pozwoli jemu opór ścianki gniazda stacyjki także po co wymieniac tą kostke skoro ona jest sprawna.Normalnie to włozyłem i poskładałem i wszystko działa.Czy ktos tez zrobił tak jak ja??I czy to sie bedzie trzymac kupy>?? Bo z tego co ja widzę to powinno.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1