.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 11.kwi.2025 11:59:05

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: B4 ABT szarpanie samochodu kiedy wilgotno
PostNapisane: 30.sie.2006 07:59:01 
Użytkownik

Witam. Popadało ostro w nocy i gdy z rana jechałem do pracy samochód zaczął mi szarpać najbardziej na drugim biegu. Dziwię się trochę bo wymieniłem całkiem niedawno filtry (oprócz filtra paliwa) i miesiąc temu kable WN (BERU). Czy teraz mam zabierac się za kopułkę, świece ?napiszcie co może być przyczyną ?z góry dzięki aha dodam że jeżdzę na gazunku.

Tytuł: Re: B4 ABT szarpanie samochodu kiedy wilgotno
PostNapisane: 30.sie.2006 08:47:21 
Użytkownik

Auto: Audi A4 B7
karat napisał(a):
Czy teraz mam zabierac się za kopułkę, świece

Dokładnie tak. Zdejmij kopułkę i zobacz czy nie masz tam wilgoci. Kopułka i palec to nie jest wielki wydatek. Kable też możesz sprawdzić mimo tego że są nowe. W zaciemnionym garażu (najlepiej w nocy) uruchom silnik i spyśnij (spryskiwaczem do kwiatów) delikatnie wodą po kablach. Jeśli skaczą iskry to kicha. Jeśli świec dawno nie wymieniałeś to też kup nowe, tymbardziej że jeździsz na gazie.

Audi A4 B7 S-Line '06 2.0TDi (BRE)

Tytuł:
PostNapisane: 30.sie.2006 09:00:21 
Użytkownik

Mozesz dodatkowo w "nowych" przewodach spryskac je wd40, szczególnie gumki osłony wejścia do kopólki i osłony fajek - lubia trzymac wilgoć.

Tytuł:
PostNapisane: 01.wrz.2006 08:10:45 
Użytkownik

Podjechałem wieczorkiem w zaciemnione miejsce i nawet nie musiałem pryskac niczym na kable, po otworzeniu maski moim oczom ukazała się normalnie dyskoteka. Na kązdym kablu w okolicach fajki iskrzy, poza tym w miejscu gdzie kable są blisko zamocowane koło siebie jest przebicie. Jutro jadę je zareklamować. Takze jak kupujecie nowe przewody nie wyrzucajcie starych bo moga się przydać, paragon też koniecznie trzeba gdziec przechowywać. Swoją droga kupując kable BERU nie spodziewałem się takich cudów, chyba że to jakieś BERU produkowane w jakimnś wygwizdowie albo w Tajlandii.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1