.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 09.kwi.2025 07:49:42

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Sterowanie nagrzewnicy B4
PostNapisane: 30.sie.2006 15:20:23 
Użytkownik

Witam mam taki problem. Zablokowała mi sie pokretłao regulacji temperatury (srodkowe na panelu sterowania) .Myslalem ze linka mi sie zablokowala ale rozkrecilem schowek i wszysto dziala. Patrzylem do tego panelu ( rozkrecilem tez z przodu ) i ciegno chodzi. Jak recznie przesune ( otworze ) to pokretlem zamkne ale juz nie otworzy ( obrot w prawa strone to znaczy pokretlo sie obraca ale nic sie dzieje. Pokretlo nie wykonuje calego obrou tzn blokuje sie gzies na "godz. 11 i nie chce sie zamnknac do konca. W srodku zembatki chodza wygladaja na sprawne. Mam nadzieje ze opis jest w miare klarowny . Jak sobie z tym poradzic prosze o pomoc.

Tytuł:
PostNapisane: 30.sie.2006 17:14:01 
Użytkownik

sprawdź czy pokrętło dobrze trzyma się na trzpieniu poruszającym zębatkami - może tu by luz i będziesz do upadłego kręciła a nic się nie będzie działo. Może też pomóc porządne wyczyszczenie i przesmarowanie zębatek i linki.

Audi 80 B2 1.6D JK 1999 - 2006r.

Tytuł:
PostNapisane: 30.sie.2006 19:11:52 
Użytkownik

Wlasnie rzecz w tym , ze linka dziala (oczywiscie jak ja recznie pociagne) zembatki tez sie obracaja ale nie w calymym zakresie. Tak jak juz pisalem jezeli otworze recznie ( polcem) to pokretlem da sie zamknac ale juz nie otwrzy poprostu bardzo lekko sie obraca i nic chociaz zebatki sie obracaja. Mma swiadomosc ze to troche zawile co pisze ale nie wiem jak to jasniej napisac.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1