.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 09.kwi.2025 07:46:01

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [B3 JN] 1.8 S(pełny wtrysk) problem z gazem :(
PostNapisane: 31.sie.2006 09:58:42 
Użytkownik

Witam!

Swoją B3-kupielem jakiś miesiac temu i wszystko było ok, ale z czasem zaczeły sie problemy z gazem tzn. autko odpala na dotyk ale po dotknieciu pedału gazu gaśnie normalnie wkreca sie dopiero po osiagnieciu 2k obr.i to tez kiedy uda sie go wkręcić bo dzisiaj w garażu męczyłem sie 15min :( , dopiero po rozgrzaniu jest lepiej ale dalej nie da go sie wprowadzić płynnie na obroty.
Pojechałem do mechanika który stwierdził że trzeba wymienic komputer sterujący gazem za 300zł??!!!. Pojechałem sie zkonsultować do stacjii diagnostycznej gdzie poradzono mi że komputer jest ok i żeby zrobić remont silnika???? co jest idiotyzmem bo na benzynie chodzi ok.
No i już sam nie wiem co mam zrobic z tym fantem po prostu ręce i nogi rozkładam.

Co radzicie??

Pozdro!!!

Tytuł:
PostNapisane: 31.sie.2006 10:22:03 
Użytkownik

Po pierwsze zmien zaklad i mechanika :-)
Skoro na benzynie jest OK to z silnikiem raczej wszystko w porzadku. Problem tkwi w instalacji LPG. Podjedz do gazownika i niech ci sprawdzi sklad mieszanki na analizatorze, bo moze sie cos rozregulowalo i wystarczy troche pokrecis srubkami reduktora. Jesli dawno nie byly zmieniane (albo nie wiesz kiedy) to zmien filterek gazu (to raczej nie pomoze, ale pasuje wymienic) i swiece. W najgorszym przypadku mogla pasc membranka w reduktorze i nie trzyma charakterystyki. Dobry gazownik bez problemu znajdzie usterke. A oszust bedzie ci wmawial ze trzeba wymienic to za 300zl i tamto za 500zl.

http://www.audi200.cba.pl/forum

Tytuł:
PostNapisane: 31.sie.2006 14:13:15 
Użytkownik

Wymien kabelki,swiece i filtry u mnie bylo podobnie szczegolnie jak jest rano zimno zapalam z benzynki pozwalam mu chwile popracowac i przelaczam na gaz i jest ok Powodzenia

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1