.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 10.kwi.2025 12:06:18

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Audi 80 b4 1995 tdi
PostNapisane: 01.wrz.2006 19:12:44 
Użytkownik

Witam wszystkich!

Mam pytanie! Zakupiłem wczoraj audiczkę z 1995 roku 1.9 tdi. Od razu wziąłem się za delikatny remoncik (paski, filtry itd.). No i mam problem ;) Odkręciłem chłodnicę i jak zdjąłem wszystkie paski to się okazało, że mam do wymiany pompę wody i coś chyba się ze sprężarką do Klimy dzieje. Jak kręcę kołem na sprężarce to ona nie chodzi bezgłośnie tylko słychać tarcie. Nie jest to jakiś huk ale tak jak by się łożyska przycierały, chodzi lekko ale nie bezgłośnie. Czy to jest normalne??? Jeśli nie to jak się to rozbiera ?? To się chyba sprzęgło nazywa ??

Z góry dzięki za odpowiedź pozdrawiam!

Tytuł:
PostNapisane: 02.wrz.2006 20:44:43 
Użytkownik

Widzę że nikt Ci nie odpowiedział...pewnie dlatego że temat jest nie za bardzo dobrze nazwany... ja klimy nie mam więc Ci nie pomogę i przynajmniej temat podbiję...poza tym:
1. Radziłbym zmienić temat na coś w stylu: [B4 all] Problem ze sprężarką klimy
2. Zajrzyj najpierw do NEWBIE
pozdraFFiam :peace:

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1