.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 07.kwi.2025 03:49:21

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Problem z centralnym zamkiem i wycieraczkami
PostNapisane: 05.wrz.2006 17:00:21 
Użytkownik

jestem nowy na tym forum witam więć i pozdraiwm wszystkich użytkowników.
Od ok dwóch lat jestem posiadaczem B4 rocznika 1994 z silnikiem benzynowym 90 KM. Przeszukałem to forum i nie znalazłem odpowiednzi na moje małe kłopoty. Po piewsze nie zawsze się zamyka i nie zawsze otwiera centralny zamek. Gdy przekręcam kluczyk w zamku (zarówno zamykanie jak i otwieranie, drzwi kierowcy, pasażera lub bagażnik) zdarza się, że pomka nie dzaiła i nie otwierają się lub zamykają pozostałe drzwi. Pomaga otwarcie drzwi przednich lub tylnych (przy zamykaniu samochodu), wtedy zawsze centarlny zamek działa. Nie jestem mechanikiem obawiam się naciągania przez pseudofachowców, w związku z tym mam pytanie czy to tylko objaw zanieczyszczonych gdzieś złączek, czy też siada centralka? Gdzie ona jest czy łatwo ja wymienić?
W temacie wycieraczek: zdarza sie że sie zawieszają tzn. jedno wachnięcie nie jest sterowane automatycznie tylko trwa tak długo jak długo jest opouszczona w dół dźwignia sterowania wycieraczkami. Przełączanie dźwigni pomiedzy różnymi trybami pracy pomaga, nastepuje jednak szarpnięcie samochodu tak jakby (uwaga nie jestem mechanikiem) gdzieś powstawało zwarcie i gwałtownie rosło obciażenie alternatora. Co tu może być przyczyną? Z gory dziekuje za odpowiedź.
Tak poza tym jestem z Audi bardzo zadowolony, chociaż zaczynam sie rozglądać za młodszym kombi (może A4 TDI)?

Tytuł:
PostNapisane: 05.wrz.2006 19:20:41 
Użytkownik

Centralny zamek
sprawdz z tylu na klapie czy gumka nie pekla i przez nia ucieka kompresja i dlatego raz dziala raz nie dziala to bedzie slychgac taki syk
Wycieraczki
silniczek ma szczotki a one sie zuzywaja i dostaje amby przez to wiec rozkrec mechanizm wyciagnij silniczek i popraw szczotki jak jeszcze maja troche dlugosci , moze jest na nich smar co wychodzi z mechanizmu, mozesz tez zalozyc od A4 bedzie pasowalo idealnie
:peace:

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1