.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 04.kwi.2025 16:28:14

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [1.8 b3] dmuchanie z głowicy
PostNapisane: 10.wrz.2006 18:44:28 
Użytkownik

witam, w moim b3 1.8 gaźnik po odkręceniu korka od oleju podczas pracy silnika dość intensywnie dmucha powietrzem. Czy jest to oznaka np. przepalenia uszczelki pod głowicą czy tak jest w standardzie? Na kolektorze wydechowym jest trochę oleju. Czytałem poprzednie posty i np. nie ubywa mi płynu chłodniczego, olej dolewam, ale też czasami, nie często, białego nalotu na oleju też nie mam. W poprzednim aucie właśnie ze względu na uszczelkę głowicy robiłem remont silnika, ale oprócz dmuchania z korka oleju oznaki były zupełnie inne. Dodam że audi mam od niedawna i jestem nie za bardzo w temacie. Pozdrawiam!

Tytuł:
PostNapisane: 10.wrz.2006 19:02:37 
Użytkownik

przywitaj sie .. dzial NEWBIE
Kolego robic remont silnika z powodu uszczelki pod glowica ??? to chyba lekka przesada..

A dmucha ci czesc mieszanki ktora przedostaje sie miedzy gładzią cylindra a tlokiem .. wiekszosc luzu kasuja pierscienie ale na i one puszczaja na zamkach..

Audi 80 B4 AVANT 1,9TDI `95
Gumowce 50zł
Widły 20zł

Wrażenia z rozrzucania gnoju BEZCENNE!!!

Tytuł:
PostNapisane: 10.wrz.2006 19:12:45 
Użytkownik

aha, dzieki za trochę światła. Remont robiłem bo przez tę uszczelkę wydmuchało simeringi, uszczelniacze i w rezultacie pękła mi głowica na gniazdach zaworów.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1