.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 05.kwi.2025 22:09:23

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Pompa paliwa a jazda na gazie
PostNapisane: 04.maja.2004 22:27:53 
Klubowicz

Po lekturze kilku postów na forum stwierdziłem że jeżdżąc na gazie można wyłączyć pompę paliwa i wszystk będzie oK. Jednak tak nie jest/nie było.
Mianowicie po wyłączeniu pompy paliwa samochód nie trzymał obrotów na gazie, wachały się one pomiędzy 0 (silnik gasł) a około 1300. po jednym dniu takiej jazdy włączyłem pompę spowrotem i wszystko jest OK.

Może ktoś wyjaśnić dlaczego było nie teges?? :) co ma pompka do gazu? mój silnik to AAD w audi 100 C4 92 rok, wtrysk mechaniczny.
PS. Ktoś mi kiedyś mówił że ciśnienie paliwa steruje klapą spiętrzającą czy coś takiego, ale może ktoś ma inne pomysły i może to wyjaśnić??

DLATEGO TWIERDZĘ: pompy paliwa nie powinno się wyłączać

pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 04.maja.2004 23:00:37 
Użytkownik

Zle myslisz!!!!!!!!

Ja i wiekszosc maja wylaczona pompe paliwa na gazie. Jest wszystko OK. Chyba u ciebie jest cos nie tak. Jak to wytlumaczyc? Nie wiem.

A jak wylaczasz pompe paliwa? Bezpiecznikiem? Pod ten bezpiecznik moze jest cos jeszcze wpiete albo jakis poprzednik namieszal w instalacji i niedziala cos jak go wylaczysz (naprzyklad sterownik silnika a dziala tylko zaplon - silnik bedzie chodzil...ale...jak w polonezie).

Tytuł:
PostNapisane: 05.maja.2004 07:26:17 
Klubowicz

Od wczoraj jestem pewien, że pompa paliwa nie musi pracować gdy jedziemy na LPG :D :/
A to dlatego, że padła (rozsypała się szczotka) i musiałem ją wymontować i dzisiaj kupię dopiero nową. :/
Fajnie odpalam brykę - oblewam filtr powietrza benzynką :peace:

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1