.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 20.gru.2024 23:47:01

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: panewka górna wałka rozrządu
PostNapisane: 18.maja.2004 19:57:48 
Użytkownik

Koledzy dziś przy wymianie popychaczy hydralicznych zaworów ,wymianie paska rozrządu jak przykrecałem wałek rozrzadu to pękła mi 2 górna panewka :( czy da sie wogle coś takiego kupić?? a może to dać do pospawania ,to jest z aluminium ,nie działają przecież na to duże siły - a może sie myle?
Czy takie coś można wogle kupić ?? a może da sie pospawać ,to jest z aluminium.Może ktoś dysponuje taką czescią zbedną ? ze starej głowicy.

Tytuł:
PostNapisane: 18.maja.2004 20:42:39 
Użytkownik

Spawanie moim zdaniem odpada...nie da się idealnie tego zrobić jak powinno być...grozi to później pęknięciem wałka i np. pogięciem zaworów.

Szukał bym używanej lub nowej

Pozdrawiam J@rek

Tytuł:
PostNapisane: 18.maja.2004 20:57:45 
Użytkownik

Chodzi ci zapewne o mostek? Jeśli tak to czeka Cię ściąganie głowicy z tego względu że mostki są dopasowywane indywidualnie do każdej głowicy. Jeśli założysz inny to może się wałek nie kręcić i moze narobić więcej szkód. Gdy załatwisz drugi mostek to trzeba dać głowicę do osiowania mostków. A w spawanie nawet nie probuj sie bawć.

Tytuł: panewka górna wałka rozrządu
PostNapisane: 18.maja.2004 21:00:58 
Użytkownik

Ja myślę, że jest to komplet razem z głowicą i że się tego nie kupi, chyba że używaną. Prawdopodobnie jest to zmontowane razem z głowicą podczas obróbki otworów na wałek i jak wstawi się z innego silnika to otwór może nie być dokładnie okrągły.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1