.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 19.kwi.2025 13:14:09

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Pytanie o zbieżność
PostNapisane: 18.cze.2004 20:25:20 
Użytkownik

Wiatm
Chciałem sie was zapytac czy jesli auto w czasie wypadku było mocno uszkodzone tak ze np drze oponki czy w czasie ustawiania zbiezności wychodzi to z auto jest pokrzywione czy na ustawieniu zbieznosci jest tez mozliwa taka opcjia za komp np czy inny przyząd do ustawiania zbieznosci pokazuje ze jest oki a tak naprawde nie jest czy istnieje taka mozliwosc . Czy przyzaday do zbiezności zawsze pokazjua prwde ze jak nie jest oki to przyzad tez pokazuje ze jest zle i zbieznosci nie mozna ustawic w pokrzywionym aucie ??
Pozdrawiam :)

Tytuł:
PostNapisane: 18.cze.2004 21:19:40 
Użytkownik

Auto: A6 2,7T
zbierzność mozesz ustawić (mówie o przedniej osi) chyba ze podłużnice sie różnią.... ale to byłoby raczej widać na odczycie... i nie tylko ...
moze być tak ze w wyniku jakiejś stłuczki skończy sie regulacja np kąta pochybalenia koła na sworzniu ... i nie da sie ustawić przodu

gorzej jest z tyłem jak jest tam belka a jeszcze gorzej jak przód sie nie zgrywa z tyłem tylko ze to już skrajności :diabel:

jeżeli tnie oponki to jest coś nie tak ze zbierznościa ... trzeba ustawić choć przyczyną jest też często to ze np sa zbyt szerokie fele i to wpływa na kąty .. dlatego moze brać bardziej którąś strone opony... tu wewnętrzną

Coupe 2,3 10V 2002-2006

Tytuł:
PostNapisane: 19.cze.2004 20:00:34 
Użytkownik

Dzieki za info ale mnie chodzi konkretnie o to czy jak ustawisz zbiezność np na kompie i on pokazuje ze jest dobrze to napewno jest dobrze i zbieznosc jest autentycznie dobra a nie ze komp pokazuje ze jst dobrze a w rzczywistości nie jest . Trosze tu namieszałem ale nie umie tego tak wytłumaczyc chyba wieci o co mi chodzi jak nie to napiszcie spróbuje szcze inaczej to wytłumaczyc

Tytuł:
PostNapisane: 19.cze.2004 21:41:30 
Użytkownik

Auto: A6 2,7T
hmmm tzn >> jeżeli ustawisz zbiezność -na "kompie" na stacji diagnostycznej to będzie ona ok i tak pokaże

ala pytanie jest raczej otwarte bo możesz mieś zbieżność (przód) ok ale bedzie coś jeszcze miało znaczenie np kąty pochylenia czy tył.... lub ciśnienie w kołach :/

Coupe 2,3 10V 2002-2006

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1