.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 20.sty.2025 22:56:23

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Układ wydechowy w C4
PostNapisane: 09.lip.2004 10:24:05 
Użytkownik

Problem z układem objawia się w następujący sposób: jak mam odkręcone szybki, albo chociaż szyberdach to w kabinie strasznie śmierdzi spalinami. Przy jeździe w ciepłe dni jest to nie do zniesienia.Wybór jest prosty albo się zagazować, albo się ugotować :): Niby pierdoła a strasznie wkurza. Byłem już u kilku kowali i żaden nie znalazł nawet szpary na wydechu :/ Wydech też jest w miarę cichy. Więc skąd te spaliny i dlaczego nawet przy predkości grubo powyżej 100 dostają się nawet tylko lekko uchylonym szyberdachem :?:

Tytuł:
PostNapisane: 09.lip.2004 10:48:17 
Moderator

Albo wyciek albo nie spalona mieszanka. Raczej wyciek. Bo nie spalona mieszanka nie śmierdziała by aż tak mocno moim zdaniem podczas jazdy tym bardziej jeśli mówisz że nie ma dziury w wydechu. Obejrzyj przewody paliwowe od spodu czy nie ma gdzieś dziurki obejrzyj filtr paliwa na łączach czy gdzieś nie przecieka. Sprawdź jak wyglądają świece czy są mokre ewentualnie odymione.
Acha i jeszcze jedno zobacz jak wygląda sprawa z korkiem wlewu paliwa. Ja swój mam nieorginalny jakiś taki z Intercarsu i dokładnie nie jest on dociśnięty. Czasem potrafi być wyczuwalna benzyna w tych okolicach.

Tytuł:
PostNapisane: 10.lip.2004 09:29:00 
Klubowicz

a jaki masz wydech? oryginalny czy zmieniałeś? bo jest możliwe że masz nieoryginalny i wystaje on dalej lub jest krótszy od oryginału i dlatego następuje zawirowanie spalin i mogą dostawać się do kabiny.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1