.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 19.sty.2025 12:43:07

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: WYŚWIETLACZ TEMP.ZEWNĘTRZNEJ I ZEGARY VDO. INSTALACJA
PostNapisane: 08.lip.2004 21:45:16 
Użytkownik

Witam nabyłem do swojej B4 zegary VDO (ciśnienie oleju, temp. oleju, voltomierz) Wiem ze do podłaczenia (działania zegarów) musze kupic czujniki cisnienia i temperatury oleju. Pytanie jest gdzie podłaczyć te czujniki, czy ktoś ma schemat elektryczny instalacji tych zegarów.
Drugi pytanie:
Kupiłem wyświetlacz temp.zewnętrznej do deski rodzielczej (jest ponoć od b3) pasuje jak ulał tyle ,że znowu schody potrzebuje schemat instalacji do tego wyświetlacza nadmieniam iż mam b4 2,3 ng climatronic, ale wlanięty poprzedni właściciel nie troszczyłsie o czujniki temperatur, więc w zderzaku go nie mam.
Prosze o schematy elektryki, ewentualnie oferty sprzedazy czujników z oklablowaniem.

P.S.
Co do climatronica to z chęcia spotkam we Wrocku takiego(taniego :) ) ,który zna się na tym typie instalacji i mi zrobi z klima porządek bo u mnie elektryka klimy to rzeźba...

Tytuł:
PostNapisane: 08.lip.2004 22:52:48 
Klubowicz

Auto: S2 Coupe
Więc tak:

Sposób instalacji jest w archiwum... wystarcz poszukać... nie wiem czemu tamtem wątek z przepisami na rezanie został odklejony :/

A co do zlokalizowanie czujnika temperatury to jest Ci potrzebna tylko ETKA. Z tym, że w przypadku gdy posiadasz CLIMATRONIC sygnał z czujnika idzie właśnie do niego i trzeba rzeźbic z tego co pamiętam żeby wyświetlało i tu i tu.

Piszę poprawnie po polsku

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1