.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 17.sty.2025 23:53:08

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Audi 100 cygaro rozrusznik i tulejka w skrzyni
PostNapisane: 07.lip.2004 19:03:01 
Użytkownik

Auto: 80 B4
Witam.
Nie znalazłem nic podobnego wieć otwarłem nowy temat

Temat dotyczy jak w temacie audi 100 rok 86 silnki 1,8 , otóz tulejka rozrusznika jest umijscowiona w skrzyni biegów."Otwór" w skrzyni jest owalny , przezco po założeniu nowe tulejki z niej zaraz też robi sie owal - i lipa.
Może mieliście jakiś podobny przypadek , albo jakaś sugestia na rozwiązanie problemu , odrazu mówie , ze nie bede zmieniał skrzyni dla tulejki.
A atk apropo może znacie rozmiar tej tulejki , bo w sklepach nie wiedzą , a nie bede kupował dziesieciu

Tytuł:
PostNapisane: 07.lip.2004 22:48:40 
Użytkownik

Auto: Audi Coupe Quattro V8T ; VW Golf 1 4x4 T
Jeżeli nie będziesz miał innych pomysłów, to polecam Ci klej do połączeń współosiowych - tulejki, łożyska itp. - LOCTITE 638 (ok 30 PLN za 10ml) Korzystam z niego we wszelkich sytuacjach gdzie otwór na łożysko jest już bardzo wybity a nie ma możliwości go przekalibrować (spróbuj u siebie rozwiercić ten otwór i wstawić wytoczoną tulejkę pod wymiar). wkleisz i będziesz miał spokój. A jak jakimś cudem wybije CI kolejną tulejkę, to wyciągniesz ją wykrętakiem lub rozwiercisz.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1