.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 19.kwi.2025 09:19:25

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Czy na klimie można prasowac ?
PostNapisane: 26.lip.2004 06:50:56 
Użytkownik

Witam.
Mam taki problem..... od kilku dni w mojej klimie skrapla sie woda. Raz bylo jej tyle ze zaczely leciec krople przez nawiew. Wczoraj robilem trase i klima zaczele puszczac obloczki pary. Nie bylo to czeste ale pojawialo sie przy przyspieszeniach (hamowanie i ostre manewry skretu).
Mam wiec takie pytanie: Czy jest jakis wezyk czy sos takiego odprowadzajacy skroplona wode z klimy? Bo przeciez woda bedzie sie zawsze pojawiac przy schladzaniu powietrza. A moze w klimie jest jakis inny system. Slyszalem ze wyciagniecie klimy jest troche skomplikowane wiec staram sie cos ustalic bez wyciagania.
A jezeli chodzi o ta pare to musi byc w srodku cos co sie troche nagrzewa, przynajmniej w tym stopniu aby wode odparowac.

Nie wiem co o tym mam sadzic ? Chwilowo jezdze z wylaczona klima ale jak zacznie slonce prazyc to bedzie niewesolo.

Aha..... Mam C4 z klimatronikiem z 91 roku.
Pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 26.lip.2004 07:56:07 
Klubowicz

Ta woda powinna byc odprowadzona na zewnątrz samochodu jakimś wężykiem - ja tak mam, bo jak stoję z załączoną klimą to widzę wodę pod autem. :)

Tytuł:
PostNapisane: 26.lip.2004 08:14:02 
Moderator

Auto: C4,B6 quattro, A2
masz zapachany odplyw wody .... banalna sprawa ... mozesz to zrobic albo samemu albo pojechac do warsztatu zajmujacego sie klimatyzacjami i udroznic ten kanal oraz odgrzybic parownik ... poprostu liscie i kurz zasysane do ukladu wentylacji zapchaly ten kanal .... mozna sie tam dostac otwierajac schowek i pod nim a konkretnie za nim znajduje sie klapa od wewnetranego obiegu ... jak wlaczysz wewnatrzny obieg i wlozysz tam reke to poczujesz to bagno ktore powoduje ze masz wode w nawiewach ... dziwne ze nie wylewala ci sei ta woda na nogi pasazera

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1