.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 23.sty.2025 22:41:21

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Klubowicze posiadający Audi Coupe 90-94 opinie ...
PostNapisane: 01.sie.2004 21:15:07 
Użytkownik

no właśnie, zawsze chciałem to autko kupić, teraz jest taka okazja przy rozsadnych cenach aut ściąganych z zachodu. Na co zwrócić uwagę w tych autkach? Jak spisuje się gaz w motorach 2,6 i 2,8?
Będę wdzięczny za opinie. Pozdrawiam
Darp

A6 C4 2.5TDI 115KM

Tytuł:
PostNapisane: 01.sie.2004 21:36:07 
Moderator

Auto: C4,B6 quattro, A2
auto wygodne aczkolwiek przy dluzszych podrozach meczy krotki rozstaw osi przez co auto dosc dobrze przenosi nierownosci na karoserie ....dla kogos kto lubi czuc droge to auto w sam raz ... co do silnkow , 2.3 10V to ciut maly silnik do quattro ... natomiast wszystkie inne, mocniejsze, wymagaja wrecz quattro po pierwsze ze wzgledu na duzy moment przekazywany na kola a po drugie , ze wzgledu na krotki rozstaw osi latwiej niz innym Audi postawic go bokiem , nawet niechcacy ...a quattro bardzo pomaga zeby do tego nie dopuscic przez bardziej rownomierny przekaz momentu na podloze ... natomiast do typowo sportowej jazdy nie nadaje sie z bardzo prostej przyczyny ... zbyt ciezki przod ... jedynie S2 moze sie dobrze prowadzic w ciasnych zakretach ze wzgledu na zapas mocy ktory bedzie poznwalal utrzymac auto przed uslizgiem przodu ale i tak potrzeba do tego wprawnego kierowcy .... niemniej jednak dla kogos kto chce sie poczuc jak w sportowym aucie a nie chce ponosic konsekwencji posiadania sportowego auta takie Audi jest z pewnosci idealna propozycja , oczywiscie z wszelkim mozliwym wyposazeniem ;)

Tytuł:
PostNapisane: 01.sie.2004 21:59:54 
Użytkownik

Dzięki hans za wyczerpujące info. Nie miałem styczności z tymi modelami audi więc nie mam pojęcia na co zwracać uwagę i z jakim motorem kupić. Nie zależy mi za bardzo na sportowej jeździe i bardzo mocnym silniku. Autko ma być dla mojej kobity (męczy już mnie tak bardzo że chyba ulegnę, ale.... no właśnie Coupe to akurat coś dla "mnie" (moja pani tylko do pracy by dojeżdżała). Hans czy każde 80 coope jet quattro czy nie?
Jest tam też taki mały silniczek 2.0 ABK 115, może taki zapodać. W sumie można założyć gaz (ma metalowy kolektor) i by sobie kobitka pomykała. Cociaż z drugiej strony kusi mnie ten 2.8 170 koników ale nie mam zielonego poję\cia jak to pod gazem chodzi, i oczywiście dochodzą większe koszty ubezpieczeń i eksploatacji, nie wpomnę że kobita może nagle poczuć możliwości pod maską i jeszcze mi się zabije...:-)
Pzdr
Darp

A6 C4 2.5TDI 115KM

Tytuł:
PostNapisane: 01.sie.2004 22:01:11 
Klubowicz

hans napisał(a):
ze wzgledu na krotki rozstaw osi latwiej niz innym Audi postawic go bokiem , nawet niechcacy ...

hmm, dobrze ze dopisales niz innym Audi bo ogolnie to nie powiedzialbym, zeby sie latwo boki zaliczalo -> vide inne marki (lzejsze)...
Pozdro MJ

!!! SMYCZE KLUBOWE -> LINK

Tytuł:
PostNapisane: 01.sie.2004 23:04:34 
Moderator

Auto: C4,B6 quattro, A2
akurat mam podobny przypadek :D ... moja mama ... przez 2 i pol roku jezdzila 2.3 Coupe quattro ... dopoki nie ukradli ... 133 KM z klima po miescie dawalo spalanie kolo 12 litrow ...teraz mam dylemat , z racji ze Coupe okazalo sie strzalem w 10tke jezeli chodzi o auto dla kobiety , pod wzgledem gabarytow i tak zwanych odczuc estetycznych o tyle bylo kompletna klapa jezeli mozna to tak nazwac w kwestii polskiej mentalnosci osob trzecich ... no i w koncu zginelo ... dlatego teraz moje i mamy rozmyslania kraza nad S2 .... lub cos innego ... argumentow jest wiele ... zarowno na korzysc Audi jak i na korzysc jakiegos Dizla ... ale najlepiej zeby diesel rowniez mial naped na 4 kola , klime , grzane lusterka i siedzienia .... krotko mowiac .... nie wchodza w gre inne samochody niz Audi bo poprostu nikt takich nie produkuje :P .... bo niestety Subaru Impreza GT i Mitsu Lancer Evo to nie ta polka cenowa :D ... tak wiec najblizsze dni i tygodnie pokaza co bedzie ... ale jakby nie bylo , bedzie to najlepszy wybor z mozliwych ;)

Tytuł:
PostNapisane: 01.sie.2004 23:18:07 
Klubowicz

hans napisał(a):
... argumentow jest wiele ... zarowno na korzysc Audi (...)

tiaa ... zwlaszcza pewien filmik o zoltym S2 :D :peace:

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1