.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 27.sty.2025 20:52:21

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Przeróbka H4 -> 2x H7
PostNapisane: 02.sie.2004 13:15:11 
Użytkownik

Zmieniłem reflektory z pojedynczych H4 na dzielone 2x H7 od nowszego modelu

W jaki sposób przerobić podłączenia żarówek?

Tytuł:
PostNapisane: 02.sie.2004 16:59:20 
Użytkownik

Jak pamiętam z jakiegoś avi to miałeś dzielone reflektory w układzie H4 + H1 ...
Osobiście nie robiłbym takiej zmiany (H4 - 8zł, 2xH7 - 2x19zł) no ale masz na pewno swoje powody.

Jedyną rzeczą jaką musisz zrobić jest rozdzielenie masy (brązowy przewód) na dwie żarówki (no i zastąpienie kostki, której ukł. konektorków nie pasuje do H7 luźnymi konektorkami) - przy układzie jaki opisujesz. Jeśli jednak masz taki, o którym wyżej wspomniałem to nawet tego nie musisz robić - pozostaje jedynie zmiana konektorków ...

Tytuł:
PostNapisane: 02.sie.2004 17:06:06 
Użytkownik

mechitro napisał(a):
Jak pamiętam z jakiegoś avi to miałeś dzielone reflektory w układzie H4 + H1 ...

Ta przeróbka akurat dotyczy mojego drugiego auta, Yellow Monster może sobie świecić jak chce, na nocne rajdy nim nie jeżdżę :-)

mechitro napisał(a):
Osobiście nie robiłbym takiej zmiany (H4 - 8zł, 2xH7 - 2x19zł) no ale masz na pewno swoje powody.

4 sztuki H7 kupiłem po 9 zł a nie 19 :-) Wiem, że żarówka żarówce nie równa ale aż tak źle nie jest :-)

mechitro napisał(a):
Jedyną rzeczą jaką musisz zrobić jest rozdzielenie masy (brązowy przewód) na dwie żarówki (no i zastąpienie kostki, której ukł. konektorków nie pasuje do H7 luźnymi konektorkami) - przy układzie jaki opisujesz. Jeśli jednak masz taki, o którym wyżej wspomniałem to nawet tego nie musisz robić - pozostaje jedynie zmiana konektorków ...

Hmm niestety gadałem z paroma osobami i podobno taki zabieg może skutkować spaleniem instalacji. Potrzebny jest dodatkowy przekaźnik 30A bo w H4 nie świecą nigdy dwa włókna na raz.

Dałem sobie spokój i oddaję jutro auto do elektryka bo nie będę za 50zł ryzykował pożaru bryki :-)

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1