Esperak napisał(a):
1 – gdzie kupić sensowną reperaturkę do zacisków (uszczelniacze, gumki, sprężynki itp.) interesuje mnie jakiś dobry sklep do audi w okolicach Katowic. Tychów lub dobry sklep Internetowy.. Może ktoś zna ceny.?
Popytaj w sklepach z czesciami do zachodnich autek (np intercars) o zestaw naprawczy firmy AutoFren. Do tego zaopatrz sie w paste do smarowania tłoczków.
Esperak napisał(a):
2 – jakie niespodzianki czekają mnie przy rozbieraniu układu (jeszcze niemiałem przyjemności rozbierać hamulców w audi)
Poradzisz sobie
. Jezeli masz z tylu hamulce tarczowe to pamietaj, ze tloczek nie wyjmuje sie tak prosto jak z przodu, tylko "wykreca". P.S. przy tylnym zacisku przydatny bedzie scisk stolarski do wymiany wszystkich uszczelek (tych wewn. tez).
Esperak napisał(a):
3 – czy są potrzebne mi jakieś nietypowe klucze.? (troxy, imbusy itp.)
Z nietypowych moze być imbus w rozmiarze 7.
Esperak napisał(a):
4 – jakie wskazówki mi dacie przed remontem, może jakaś skrócona instrukcja co bardziej newralgicznych elementów.?
Tylne zaciski od razu odkrecaj przewody i wyjmuj z samochodu, bedzie duuuzo latwiej, tzn mniej trudno
. Tloczki przed ponownym wsadzeniem powinny byc dobrze oczyszczone, mozna potraktować b.drobnym papierkiem sciernym no i oczywiscie nasmarowane. Przy odkrecaniu prowadnic zaciskow, nalezy jednym kluczem trzymac te zeby sie nie przekrecily, przy skladaniu nasmarowac oczywiscie.
Dobrze przy okazji kupic ze 2 buteleczki plynu hamulcowego, u ciebie chyba dot-4 , i przy odpowietrzaniu ukladu przegonic troche wiecej tak zeby wymienic caly. Taka operacje zaleca sie raz na 2 lata.