.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 25.sty.2025 01:01:08

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Do 2,3 NG osprzęt od 2.2t mc? mozliwe?
PostNapisane: 04.sie.2004 19:30:51 
Użytkownik

Auto: przeważnie starsze Audi
Mam mozliwosc kupienia w dobrym stanie silnk 2,3 NG. Zastanawiam sie nad taką opcją, zeby wykorzystać od niego dół i dostawić glowice wraz z osprzętem od mojego, ew zostawić glowice od NG i sam osprzet od mojego (kolektory, walek rozrzadu, turbo.... czujniczki itp.) . Czy takie coś zda egzamin? Z tego co sie orientuje to NG ma wyzszy stopien sprezania od mc, zresztą od większości turbodoladowanych. Czy nie bedzie przez to jakichś nieprzyjemności? Czy tłoki, korbowody, wał korbowy wytrzyma? I wogóle interesuje mnie wszystko na temat takiej operacji. Co o tym myślicie?

Tytuł:
PostNapisane: 04.sie.2004 21:23:02 
Użytkownik

Auto: A6 2,7T
tzn odpada ...
chyba ze odprężysz silnik róznica jest coś mi sie wydaje ok 2 jakoś 8.4 w mc a 10 ng ale i tak ng ma inną średnice tłoków itd. to pomysł głwicy jest już jasny..
mysle ze najlepszym rowiązaniem jest tu poprostu MC

przeróbki są naprawde trudne tym bardziej ze nie każdy fachmen nawet potrafi ustawić zapłon w NG :peace: :P

Ps. podziękowania dla "wielkiego elektronika" maudiego :P

Coupe 2,3 10V 2002-2006

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1