witam wszystkich .chcialem sie zapytac o grzanie swiec a dokladniej mowiac co jest odpowiedzialne za czas przez jaki powinny one byc grzane bo u mnie tten proces trwa znaczie za dlugo wydaje mi sie swieczki byly wymieniane i nie chcialbym ich przyfajczyc za dlugo. siwece grzeje mi okolo 30 sekund nigdey tak dlugo nie czekam tylko odpalam autko i juz ale wydaje mi sie ze powinno to trwac znacznie krocej to raz a a po drugie powinno to byc uzaleznione rowniez od temeratury silnika ? i chcialbym sie dlatego dowiedziec co jest odpowiedzialne za grzanie tzn za czas przez jaki sa one grzane. pytalem sie kolesia to powiedzial mi ze za czas grzania swiec odpowiada tylko przekaznik ale wydaje mi sie ze nie tylko.mam wkrecony w glowice czujnik od ich grzania przynajmniej tak mi sie wydaje ze do tego on sluzy bo byl tam podczepiony jeden kabelek i wtedy swiece nie grzaly wogole .gdy odczepilem go i zaizolowalem to grzeja ale tak jak wyzej napisalem cholernie dlugo. jezeli wie ktos co odpowiada za grzanie swiec za czas itd to bardzo prosze o pomoc !!
_________________ Audi 100 CN 2.0 D 1984-2004r. R.I.P. & Audi 100 2.3 NF +LPG 1987-2010r / Audi A6 C4 AEL 2.5 TDI 95r 2010 -2014 / Audi A8 D2 2.5 TDI AFB 98r 2010 .....
|