.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 15.lut.2025 11:11:54

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Problem z silnikiem 2.2T 20V 3B - przerywa i gaśnie
PostNapisane: 05.wrz.2004 22:13:55 
Klubowicz

Witam

Mam problem z silnikiem w moim Audi 2.2T 20V (3B). Objawy są następujące:
- silnik potrafi czasem zgasnąć po wciśnięciu sprzęgła i spadku obrotów do wolnych (zdarza się to tylko czasami, kilka razy dziennie, może 1 raz na 100 takich manewrów)
- przy mocniejszym wciśnięciu gazu auto szarpie (tak jakby silnik nagle się wyłączył), szarpanie jest naprawdę mocne, jeżeli delikatnie przyspieszam to nie występuje ten objaw, dopiero koło 6tyś obrotów się dusi, ale przyspieszenie jest gorsze niż przed wystąpieniem awarii
- silnik nie wkręca się (od około 4 tys obrotów słabo przyspiesza)
- pali około 2-3 litrów więcej niz przed wystąpieniem tej awarii

Może ktoś mi pomoże od czego zacząć szukanie... ostatnio pompka paliwa głośniej zaczęła pracować (zawsze była głośna) może to ona się nie wyrabia? Ciśnienie doładowania niby jest w normie, 0.6-0.7 bar na wyświetlaczu kompa...
Generalnie proszę o wszelkie sugestie i wskazówki bo mnie denerwuje że nie mogę się pościgać spod świateł :D

Z góry dzięki za pomoc

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1