.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 13.lut.2025 23:51:21

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: techikalia - gumy zawieszenia
PostNapisane: 29.sie.2004 09:13:49 
Użytkownik

jestem tu od niedawna mam 100 C4 - 2.3 Q '92- praeczytałem już sporo na temat gum w zawieszeniu ale jak mi znajomy przysłał zdjęcia jakie mają w sklepie gumy do zawieszenia to nie bardzo wiem jakie mogą być na tył- może ktoś pomoże - bo strasznie puka - kupiłem to autko wiedząc że muszę to zrobić - ale jak się połapać z tymi oznaczeniami SB-21, SB- 19, SB-34,SB 32, SB, 33, SD-3, I WIELE INNYCH - CZY TO SĄ JAKIEŚ ZNORMALIZOWANE OZNACZENIA - JEŚLI TAK TO POMÓŻCIE JAKIE POTRZEBA NA TYŁ - BO PRZÓD KUPUJE CAŁE NOWE (Jakieś Tureckie TechnoRot-? )

Tytuł: Re: techikalia - gumy zawieszenia
PostNapisane: 29.sie.2004 11:23:33 
Użytkownik

marios napisał(a):
TO POMÓŻCIE JAKIE POTRZEBA NA TYŁ - BO PRZÓD KUPUJE CAŁE NOWE (Jakieś Tureckie TechnoRot-? )

spójrz w Etce to będizesz dokłądnie wiedział czego suzkasz - podasz w sklepie numery katalogowe i niech szukają. Co do przodu to tez miałem zamiar kupić wahacz teg Technorot'u, ale jakoś to cudo ludzie tu odradzali. Znalalzem gdzies ich strone, ale nei wygladala przekonywujaco, poza tym jaos tak tureckie do samochodu to tak dziwnie. teraz jezdze a4 i szczerze mowiac kup lepiej cos porzadniejszego - moze jakis MOOG - tez tanie, ale Teknorot to smierdzi chyab troche. Z reszta w C4 masz jeden wahacz z przodu przy kazdym kole i przy wyminaie musisz ustawiac geometrie o ile sie nie myle, wiec na wajhaczu specjalnie bym nie oszczedzal. :)

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 29.sie.2004 12:06:46 
Użytkownik

na przód dostaniesz podróbki i to dobre - kupuj markowe to się nie zdziwisz na zakręcie (mojemu kumplowi pękł sworzeń w wahaczu który do mcpersona wchodzi - dobrze zę na małęj prędkości) Na tył nie ma podróbek - tylko oyginały ale można sprowadzić poza aso (np przez InterCars ale ceny oczywiście bardzo wysokie więc co się da to trzeba dobierać, dorabiać tulejki itp. albo szukać używki w dobrym jeszcze stanie)

Tytuł:
PostNapisane: 29.sie.2004 14:14:07 
Klubowicz

Na tył rowniez są zamienniki,oczywiscie nie wszystkie ale większość.....

- http://www.elcats.ru/audivw/vag5.asp?su ... 10&cid=139

- http://www.elcats.ru/audivw/vag5.asp?su ... 20&cid=139

klikac na numerki i wyskakuja zamienniki

Ostatnio edytowano 29.sie.2004 18:35:01 przez necro, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 29.sie.2004 14:55:02 
Użytkownik

Albert coś pisał że w S2 powymieniał wsie gumy, a zamiast gumowych tuleii na wahacze zastosował tuleje na łożyskach. Dzięki temu odczuwalna jest znaczna poprawa własności jezdnych, z tym że więcej telepie.
Tak czy inaczej ja od podróbek bym sie trzymał z daleka.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1