.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 13.lut.2025 15:15:44

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Mikser w NG A90
PostNapisane: 29.sie.2004 12:24:01 
Użytkownik

Witam
Dopiero poznaję to autko i właśnie nasunęło mi się kolejne pytanie. W którym miejscu macie zainstalowany mikser od LPG? Z tego co wiem to przeważnie monują je przed przepływomierzem a u mnie jest przed samą przepustnicą i nie wiem czy tak powinno być czy po prostu instalkę zakładali tacy magicy. Dodatkowo są do niego doprowadzone węże od układu chłodzenia. Pierwszy raz widzę taką konstrukcję. Nie miałem okazji jeszcze tego testować bo auto ciągle stoi u blacharza. Czy stosujecie jakieś zabezpieczenia antywybuchowe? Bo z tego co się tam rozejrzałem to chyba nie bardzo jest gdzie coś takiego upchnąć. W czarnym przewodzie między przepływomierzem a przepustnicą jest jakiś element z prętem wyprowadzonym na zewnątrz. Co to takiego i jak to bezpiecznie zdemontować żeby móc się dostać do przepływomierza i filtra powietrza.

aha jeszcze powiedzcie mi jaki jest rozstaw szpilek w A90 (4 śruby) bo chcę kupić dojazdówkę i nie bardzo wiem ;)

pozdr

:diabel:

Tytuł:
PostNapisane: 29.sie.2004 14:20:15 
Użytkownik

Witam
mam 90 NG i mam tak samo jak ty mikser przed przepustnicą i jest to normalne
te węże co idą do miksera to podejrzewam są węże z gazem a nie z układu chłodzenia jeden to wolne obroty a drugi to " druga przepustnica " tak jak w gaźniku tak przynajmmniej mi się wydaje. Co do zabezpieczeń to nie mam żadnych , przejechałem już ponad 40 tyś i nic się nie dzieje jak narazie
(odpukać ) co to tego elementu to nie wiem co to jest ale lepiej zostawić to na miejscu :)

Tytuł:
PostNapisane: 29.sie.2004 14:58:37 
Użytkownik

Przy najprostszych układach LPG mieszalnik montuje sie właśnie jak najbliżej przepustnicy - koloktora ssącego. Te węże o których piszesz to właśnie węże doprowadzające gaz. Prowadzą one do parownika i powinny być jak najkrótsze (parownik powinien by blisko mieszalnika, wtedy układ działa najlepiej)

Tytuł:
PostNapisane: 29.sie.2004 17:05:11 
Użytkownik

oki, może coś namieszałem z tymi przewodami ale byłem przyzwyczajony, że gaz doprowadza sie jednym przewodem a tam jest ich trochę więcej :D
jak dostanę autko spowrotem to dokładnie sprawdzę
a co z tym filtrem powietrza i rozstawem śrub?

Tytuł:
PostNapisane: 29.sie.2004 17:20:02 
Użytkownik

To z tym prętem to właśnie element chroniący od strzału. Rozstaw śrub 4x108. Od miksera wychodzi wąż doprowadzający gaz a drugi daje podciśnienie doreduktora.

Tytuł:
PostNapisane: 29.sie.2004 18:13:30 
Użytkownik

cóż za zwięzłość wypowiedzi :D
dzięki

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1