.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 09.lut.2025 00:14:24

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Pada deferencjal albo skrzynia 100 c4 v6 2,8 l quattro
PostNapisane: 17.wrz.2004 00:35:57 
Użytkownik

jak ruszam to slysze zebatki potem jest ciszej kolega powiedzial ze to deferencjal przedni .Czy to skrzynia biegow? powiedzial ze mam oszczedzac i delikatnie jezdzic ale jak takim autkiem smigac delikatnie drogi to interes aby naprawic ma ktos jakies doswiadczenie? nawet wymienilem olej w skrzyni biegow ale dalej

Tytuł:
PostNapisane: 17.wrz.2004 07:37:29 
Moderator

Auto: C4,B6 quattro, A2
jezeli zgrzytanie slychac tylko przy ruszaniu a pozniej juz nie to nie jest to dyfer tylko zebatka prawdopodobnie pierwszego biegu .... a jezeli chcesz cos z tym zrobic to albo uda ci sie znalezc ina skrzynie albo , napewno drozej , naprawic ta , koszty naprawy moze nie beda szokujaco duze ale napewno mechanik ktory sie tym zajmie bedzie chcial swoje za rozbiorke i zlozenie skrzynie ... bo ani skrzynie nie jest prosta ani mala jezeli zabiera sie za demontarz skrzynki przekladniowej .... sam mechanimz roznicowy o ile jest do dostania, wymienia sie dosc prosto bo nawet bez demontarzu skrzyni z auta

Tytuł:
PostNapisane: 22.wrz.2004 21:56:06 
Użytkownik

Witam

U mnie w 80 Quattro niałem taki efekt podczas jazdy słyszałem metaliczny dźwięk coś tarło. Wymieniłem przegób na moście z wałem i było ok. Pozdrawiam :peace:

Audi C4 2,8 Quattro

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1