.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 31.sty.2025 01:15:45

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: czuć LPG
PostNapisane: 08.wrz.2004 14:01:37 
Użytkownik

Pytanie do właścicieli autek z LPG, czy to normalne ze czuc gaz w aucie ?
Mam zainstalowana sekwencję u siebie i czuć gaz w samochodzie (sedan , zbiornik w kole). Gdzie szukać ewentualnych przyczyn ?

Tytuł:
PostNapisane: 08.wrz.2004 14:57:28 
Użytkownik

Heya :)
Oczywiście że nie :!: :!: :!: Czy ty masz nową instalację gazową czy już ją użytkujesz jakiś czas.
1. Możesz mieć źle wyregulowany gaz i autko nie spala gazu, nadmiar zostaje wyrzucony bo nie ma powrotu od nadmiaru gazu i ty go czujesz.
2. Powinieneś sprawdzić szczelność węży od gazy czy gdzieś nie uchodzi. możesz to zrobić u gazowników lub sam polewając węże wodą z mydłem, jak się będzie pienić tzn. że jest nieszczelny.
3. W poprzednim aucie miałem podobny problem zaraz o założeniu instalacji padł reduktor o czym mnie gazownicy nie poinformowali. dopiero gdy minęła gwarancja to powiedzieli że trzeba wymienić reduktor bo membrama poszła. Zresztą był to reduktor BRC z serii, które miały wadę. Gazem tak waliło, że trzeba było jeździć z otwartym oknem. Nie można było mu ustawić mieszanki i obrotów.

Powodzenia: :peace:

nr gg. 2389161

Tytuł:
PostNapisane: 08.wrz.2004 15:21:14 
Użytkownik

Nowiutka instalacja gazowa, założona wczoraj :).
Gazowik powiedział ze gaz jak sie nie spali to dopalany jest w katalizatorze (?). Chociżł mam podobno komputer ustawiony ekonomicznie czyli nie powinno być nadmiaru gazu ?
Jak sprawdzić reduktor ?
Nie śmierdzi jakos mocno ale czuc ten gaz . Już się przestraszyłem ze to normalne z LPG ufff

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1