.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 20.lut.2025 21:55:21

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: audi 80 automat, falujace obroty
PostNapisane: 22.paź.2004 12:01:14 
Użytkownik

witam wszystkich kolegow i kulezanki,

sie juz przedstawialem ale uprzejmosci nigdy dosc wiec mowie raz jeszcze:

mateusz, wrocław, audi80 1,6 gażnik. automatyczna skrzynia 3b, rp. 1985, przebieg 93tkm :D

problemy? w zasadzie niewielkie... falujace obroty wolne /nigdy nie gasnie!/ kiedy silnik jest juz rozgrzany. na ssaniu kreci rowniutko. faluja rowniez kiedy wcisnie sie lekko gaz i trzyma. normalnie podczas jazdy silnik kreci idealnie, spalanie jest ksiazkowe, nigdy nie ma problemow z odpalaniem /na zimnym pali od pierwszego obrotu wału, na ciepłym troche trzeba pokrecic ale chyba tutaj trzeba wcisnac gaz do oporu/. no i co z tymi obnrotami zrobic!? swiece sa nowe, przewody sa nowe /troche sie poprawilo/ filtr pow. nowy, pozostaje jeszcze wymiana palca i kopułki CHYBA ZE TO COS INNEGO???? moze ktos juz cos takiego miał he?
nie wiem czy czyścić gażnik moze albo co.... ale ten gażnik to jest tak skomplikowany ze rozbierac mi sie go nie chce zazbytnio... poza tym to chyba nie jest gaznik bo na analizie spalin wyszlo ze wszystkie parametry w okilicy dolnych wartości wiec jak jest?
dodatkowo poszukuje ksiazki do tegoz Audi /w sklepie tylko 80 B3/. no i jakby sie odezwal ktos kto tez mam taki wynalazek to byloby pysznie :)

mam nadzieje ze o niczym nie zapomnialem. zreszta nawet jesli to jeszcze sie tutaj pojawie.
tymczanara.

mateusz

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1