.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 08.lut.2025 22:26:04

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Przysiadające obroty silnika
PostNapisane: 28.paź.2004 20:54:35 
Użytkownik

Panowie pewne wyzwanie przed Wami.Od jakiegoś czasu jadąc samochodem w korku(a tego w tym piep........onym Wrocku nie tego brakuje)po zdjęciu nogi z gazu obroty silnika przysiadają na jakieś 500 i po chwili wracają na 800.Denerwuje mnie to strasznie.Dodam że nie mam czegoś takiego co nazywa się stabilizator obrotów który występuje w 2.3 ,2.6 ,2.8-na normalnych czyli 12 zaworach.Mam wtrysiwacze od innego modelu ale nie jestem pewny czy to jest ta przyczyna.Może coś doradzicie

Tytuł:
PostNapisane: 28.paź.2004 23:55:55 
Moderator

Auto: C4,B6 quattro, A2
po pierwsze , czy masz gaz i jaki i czy to na nim tak sie dzieje a po drugie napewno masz stabilizator wolnych obrotow a konkretnie jest to zaraz obok przepustnicy silnik krokowy ... po pierwsze podepnij sie pod komputer i odczytaj pamiec bledow , przyczyn moze byc wiele , poczawszy od niesczelnosci w ukldzie , padajacego przeplywmierza , sond lambda , cieknacyhc wtryskow az po czujniki spalania stukowego i wiele , wiele innych dupereli ktore maja wplyw na prace silnika w momencie zamkniecia przepustnicy ....moze to byc tez potencjometr przepustnicy :D .... z reszta ...sam widzis zze jeszcze moglbym tak wymieniac i wymieniac... najpierw kompyter i odczytaj bledy a pozniej mozna podumac co sprawdzic

Tytuł:
PostNapisane: 29.paź.2004 19:02:51 
Użytkownik

dzięki za podpowiedż ale błedów żadnych nie ma

Tytuł:
PostNapisane: 30.paź.2004 00:02:22 
Moderator

Auto: C4,B6 quattro, A2
a swiece kiedy wymeniales ?

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1